Menu

Voxfestivalen 2015

Örebro

Varbergagatan Örebro
lördag, 22 augusti 2015 kl:12:00

VOXFESTIVALEN FIRAR 10 ÅR!

ARTISTER 2015:
NÄÄÄK & NIMO ? ISA ? ANNIKA HERLITZ = Svenska rösten till isprinsessan Elsa i succéfilmen Frost ? SMASH INTO PIECES ? DINAH NAH ? JAY SMITH ? JEAFF ? OUTTRIGGER ? SOPHIA ANDERSSON ? HANSAM ? THE HAPPY HIPPO FAMILY ? FOLKTÅGET ?


VOXfestivalen:

2005 introducerades VOXfestivalen för första gången i Örebros historia och har idag vuxit till att bli ett av de största utomhusarrangemangen i Örebro som de ofta refereras till som en ”folkfest”. Festivalen har genom åren huserat några av våra största svenska artister som te x Sanna Nielsen, Molly Sandén, Petter, Dirty Loops, H.E.A.T m.fl och har också varit en stor språngbräda för lokala band/artister som är på väg upp.

VOXfestivalen har alltid varit en festival där alla är välkomna, unga som gamla, långa, korta, smala eller tjocka!

I år har festivalen tagit det ett steg längre och vill på alla sätt främja jämställdhet & genus-tänket. VOXfestivalen satsar i år därav stenhårt på att nå 50% kvinnliga samt 50% manliga artister / band i hopp om att de skall ge ringar på vattnet och försöka få fler kvinnliga talanger att ”träda fram” och våga satsa.

VOXfestivalen genomförs i år i 3 delar och under 2 dagar:

1. Ungdomsfestival med lokala artister samt några mer nationellt kända akter.
2. Filmfestival med utomhusbio som presenteras av Varberga Filmklubb.
3. Familjefestival med artister, tivoli och barnaktiviteter.

Festivalorganisationen är byggd med Studieförbundet Bilda i Örebro & Örebro Bostäder som ansvariga och administrativ enhet. Till detta finns ett nätverk av samarbetspartners såsom Örebro Kommun, Västerstaden, L-G Söderbergs, Nerikes Allehanda, HGF, Områdesgruppen i Varberga, Samverkansgruppen i Oxhagen, Verdandi, Cramo, Bemå Lift, OK/Q8 i Västhaga, Scandic, Hedmans Reklamproduktion samt många andra föreningar och aktörer som varit verksamma under tidigare festivaler.

Vi ses den 22 & 23 Augusti!

/ VOXfestivalenArrangörer.

Datum / Tid

lördag, 22 augusti 2015 kl: 12:00

Plats

Örebro, Varbergagatan Örebro

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad