Menu

Standup med Özz Nûjen

Örebro

Villa Strömpis Örebro
onsdag, 29 juni 2016 kl:19:00

Özz Nûjen är en av Sveriges största standup-komiker som varken räds att skämta om svenska vapenexporter eller pressa Norges förra statsminister Jens Stoltenberg om rasismen i vårt grannland. Hans första soloshow ”Dålig stämning” hade premiär 2012 och blev en stor succé och turnerade i tre säsonger i både Sverige och Norge. När föreställningen visades i SVT året efter blev det ett av de mest delade klippen på SVT Play under hela året.


2013 medverkade Özz Nûjen för andra gången i ”Sommar i P1”. Han har även arbetat som programledare och lett ”Morgonpasset i P3”, “Lika olika” på SVT och lett talkshowen ”Özz i P1?,


Özz Nûjen är även etablerad som skådespelare och har spelat i åtskilliga svenska filmer så som Wallander-deckaren ”Skytten”, ”Tusenbröder”, ”Aspiranterna”, ”Anna Holt”-serien och SVT:s sci-fi-serie “Äkta människor” som sålts till 50 länder. Han har också medverkat i de franska storfilmerna ”Si tu meurs, je te tue” och “Comme chez soi” och var även 2014 en av huvudrollerna i fotbollskomedin ”10 000 timmar” tillsammans med Peter Magnusson.


Även på teaterscenen har Özz Nûjen rönt framgångar och bland hans roller märks Puck i Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på Uppsala stadsteater och i Nobelpristagaren Dario Fos pjäs ”Mistero Buffo”.


Under de senaste åren har Özz Nûjen belönats med flera priser och utmärkelser. 2012 fick han Eldh-Ekblads fredspris av Svenska freds- och skiljedomsföreningen och 2013 tilldelades han Teaterförbundet Karl Gerhards stipendium. 2014 mottog han Expressens satirpris Ankan och i motiveringen kunde man bland annat läsa ”Özz Nûjen har hjärnan, hjärtat och ryggraden som kännetecknar god satir”.


För bordsbokning kontakta oss på: bokningar@villastrompis.se
Telefon: 070-795 93 33 eller 0735-24 86 16


Biljetter för bordsbokning kan inte köpas via Tickster utan måste bokas direkt av Villa Strömpis.


Om du önskar handikappplats ta kontakt med oss direkt.


Åldergräns: +18 år


Standup Med Özz Nûjen
2024-06-08 18:00:00
Blandat, KOPPARBERG, John Scotts Kopparberg

Datum / Tid

onsdag, 29 juni 2016 kl: 19:00

Plats

Örebro, Villa Strömpis Örebro

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad