Menu

Festspelen I Piteå - Norrbotten Big Band Och Sharon Dyall

Piteå

2kök
måndag, 15 juni 2020 kl:19:00

Genrefyrverkeri att vänta när Sharon Dyall intar scenen med Norrbotten Big Band under Festspelen.

Många minns henne säkert från genombrottet i åttiotalsklassikern ”Varuhuset” men Sharon Dyall är en sångerska som rör sig fläckfritt inom olika genrer som soul, blues, jazz och musikal.

Hon har öppnat den stora internationella jazzfestivalen Jazz Baltica i Tyskland, hyllat Ella Fitzgerald tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester, gett ut skivor och turnerat med artister som Totta Näslund, Svante Thuresson och Nils Landgren och är väldigt flitig inom musikalvärlden i musikalsuccéer såsom “Nine” (Malmö Opera), “Chorus Line” (Riksteatern), “Chicago” och hon har även tilldelats en Guldmask för sin roll som Anita i West Side Story på Chinateatern. Nu är hon aktuell i kriminalkomedin “Åtta Kvinnor på Kulturhuset Stadsteatern.

Nu får vi ta del av Dyalls bredd tillsammans med Norrbotten Big Band, Norrbottensmusikens professionella storband som tänjer på gränserna och skapar helt unik jazz tillsammans med den de samarbetar med. Konstnärlig ledare är musikern och kompositören Joakim Milder, tillika professor i improvisation och ledamot i Kungl. Musikaliska Akademien.

Datum / Tid

måndag, 15 juni 2020 kl: 19:00

Plats

Piteå, 2kök

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad