kl: 19:00

Festspelen I Piteå - Norrbotten Big Band Och Sharon Dyall

2kökDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Genrefyrverkeri att vänta när Sharon Dyall intar scenen med Norrbotten Big Band under Festspelen.

Många minns henne säkert från genombrottet i åttiotalsklassikern ”Varuhuset” men Sharon Dyall är en sångerska som rör sig fläckfritt inom olika genrer som soul, blues, jazz och musikal.

Hon har öppnat den stora internationella jazzfestivalen Jazz Baltica i Tyskland, hyllat Ella Fitzgerald tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester, gett ut skivor och turnerat med artister som Totta Näslund, Svante Thuresson och Nils Landgren och är väldigt flitig inom musikalvärlden i musikalsuccéer såsom “Nine” (Malmö Opera), “Chorus Line” (Riksteatern), “Chicago” och hon har även tilldelats en Guldmask för sin roll som Anita i West Side Story på Chinateatern. Nu är hon aktuell i kriminalkomedin “Åtta Kvinnor på Kulturhuset Stadsteatern.

Nu får vi ta del av Dyalls bredd tillsammans med Norrbotten Big Band, Norrbottensmusikens professionella storband som tänjer på gränserna och skapar helt unik jazz tillsammans med den de samarbetar med. Konstnärlig ledare är musikern och kompositören Joakim Milder, tillika professor i improvisation och ledamot i Kungl. Musikaliska Akademien.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-06-15 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Norrbotten Big Band

Norrbotten Big Band, Last Night a DJ Saved My Life på Spotify

On Tour

Last Night a DJ Saved My Life

Norrbotten Big Band, Thinking of You på Spotify

On Tour

Thinking of You

Norrbotten Big Band, Blacknuss Introstuff på Spotify

On Tour

Blacknuss Introstuff