Menu

Piteå Kammaropera Ger Kärleksmaskinen

Piteå

Black Box, Studio Acusticum
lördag, 12 oktober 2019 kl:18:00

KÄRLEKSMASKINEN
Årets kammaropera bjuder på modernt tema och en spännande frågeställning kan man skapa den perfekta partnern i form av en robot? Ja, det är frågan!

Vad händer med en människa när hon förälskar sig i en maskin? Vad händer med en robot om vi tillåter den att anta mänskliga drag? Ja, operakonstens förnyare - Piteå Kammaropera - bjuder på ett modernt tema med en erotisk underton och inslag från skräckgenren och en spännande frågeställning i höstens operapremiär Kärleksmaskinen kan man verkligen skapa den perfekta partnern med hjälp av algoritmer? Och vad är perfekt, egentligen?

Här får vi möta Manda, en kvinna mitt i karriären, som får ett sensationellt erbjudande i form av en specialdesignad partner som går att programmera utifrån hennes önskningar och behov. Manda, som slits mellan att satsa allt på karriären och samtidigt hinna hitta kärleken, är inte längre van vid närhet … Så vad händer när drömmannen Ion väl är levererad och hon skrivit under på att robotens handlingar är på hennes eget ansvar, lever de ”happily ever after”? Eller ..?

Librettisten Sigrid Herrault och kompositören och pianisten Johan Ullén är teamet som tillsammans gått loss på människans förhållande till teknik och tillvarons mörka sidor som vi får möta i Kärleksmaskinen. Här bjuds vi på scenografi och kostym av Marcus Olson som hämtat inspiration från Sci-fi och modevärldens catwalks. Regissör är Mårten Forslund som regisserat flera produktioner för bl a Kungliga Operan. Ensemble Norrbotten NEO framför musiken.

Johan Ullén tonsättare
Sigrid Herrault librettist
Mårten Forslund regissör
Marcus Olson scenograf och kostymdesigner
Sofie Anderson ljusdesign och turnétekniker
Annika Öhlund maskör och perukmakare

David Björkman dirigent
Ensemble Norrbotten NEO

Sångsolister:
Elisabeth Meyer (sopran) - Manda
Conny Thimander (tenor) - Skarp
Joa Helgesson (baryton) - Ion
Katija Dragojevic (mezzosopran) - Tea

Datum / Tid

lördag, 12 oktober 2019 kl: 18:00

Plats

Piteå, Black Box, Studio Acusticum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad