Menu

Black Box Lounge Med Plàsi

Piteå

Black Box, Studio Acusticum
lördag, 14 december 2019 kl:20:00

Äntligen är det dags, Plàsi kommer till Studio Acusticum. med sin trio avslutar han europaturnén i Piteå och vi kan garantera ett klassiskt Acusticum Moment.

Med en uppväxt fördelad mellan Kreta och Piteå blir musiken Plàsi skapar en kulturell potpurri som inte sällan letar sig in i själen på vem än som lyssnar. Med både en EP och ett hyllat album i ryggen har Plàsi, eller Mikael Bitzarakis som han egentligen heter, både lyckats kamma hem fina recensioner och miljontals streams. Nu gör han sig redo att släppa sitt nästkommande alster – en EP vid namn ”Mystery” som släpps 20 september.

Med sin breda musikaliska kompetens har Plàsi snabbt gjort sig ett namn, både som skivartist och live-akt. Bland annat har han agerat support till José Gonzáles på hans Europaturné, till detta har han även flertalet sologig inplanerade samt som support till det australiensiska indiebandet Hollow Coves.

På den nya EP:n har han tagit sitt sound ett steg längre med hjälp av producenterna Linus Hasselberg och Hannes Hasselberg som nyligen jobbat med bl.a Melissa Horn.

Plàsis egna ord om Mystery -
Den omfattar en period i mitt liv där jag har behövt vara väldigt analytisk, då jag hamnat i situationer där större frågor uppstått.
Det som förenar låtarna är sökandet efter en djupare mening och de svårfångade svaren. Om du skriver en EP om kärlek eller politik letar du efter konkreta svar, men här söker jag efter något annat, efter djupare saker inuti och runt mig.

Den kanadensiska producenten Tyler Neil Johnson, som tidigare arbetat med Joshua Hyslop och Austin Basham har mixat. De teamade upp efter att bara ha träffats två gånger:
“Tyler hittade min musik online - det betyder mycket att få ta del av hans långa erfarenhet kring mixning. Det har lett till en ytterligare dimension på alla produktionerna och det är verkligen inte lätt att hitta.

EP:n ”Mystery” blir den andra EP:n signerad Plàsi och släpps på labeln Nettwerk 20 september.

Datum / Tid

lördag, 14 december 2019 kl: 20:00

Plats

Piteå, Black Box, Studio Acusticum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad