Menu

Norrbotten Big Band Tillsammans Med Josefine Cronholm

Piteå

Black Box, Studio Acusticum
fredag, 29 oktober 2021 kl:17:00

Skräddarsydd musik och intressanta musikaliska överraskningar
– Josefine Cronholm är en fantastisk sångerska, en av mina största favoriter, säger Joakim Milder, konstnärlig ledare för Norrbotten Big Band, som ofta samarbetat med henne i olika sammanhang.
Nu är det alltså dags för ett antal kompositörer och arrangörer att ta fram skräddarsydd musik och intressanta musikaliska överraskningar för Josefine Cronholm i en hyllningskonsert som med åren blivit en tradition för Norrbotten Big Band. Därmed blir hon inte bara den yngsta att hedras, hon blir också den första kvinnan i detta sammanhang.

I serien av hyllningskonserter till en utvald musiker har turen nu kommit till jazzsångerskan och kompositören Josefine Cronholm.
Född 1971 och uppväxt i Skåne i ett hem där musiken fick ta stor plats valde hon länge mellan teater, dans och musik. När hon väl hade bestämt sig för att satsa på musiken flyttade hon 1995 till Köpenhamn för att studera vid Musikkonservatoriet. Sedan dess har den danska huvudstaden utgjort basen för en imponerande jazzkarriär på scener världen över – som solist men också i många olika projekt och konstellationer. Hittills har hon gett ut fyra soloalbum. Den senaste, Ember, kom 2018 och bland dem hon samarbetar med finns artister som Marilyn Mazur, Django Bates, Jacob Fisher och många andra.
Naturligtvis är Josefine Cronholm också en del av den svenska jazzscenen där hon prisats och uppmärksammats genom åren. Som kompositör är hon mån om att lägga till ett djup i musiken och hon arbetar länge med sina texter. Hennes förhållande till orden anas inte minst i hennes sätt att sjunga och gestalta känslor med hjälp av rösten.

Datum / Tid

fredag, 29 oktober 2021 kl: 17:00

Plats

Piteå, Black Box, Studio Acusticum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad