Ædnan

Christinasalen, Nolia City KonferensDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Enligt gällande regler ska det vara mellanrum mellan deltagare i publiken men undantag görs för 2 personer i ett sällskap som får sitta bredvid varandra. Vi ber er därför köpa biljetter max 2 åt gången även om ni är fler i sällskapet.


I Ædnan får vi följa tre generationers samiska kvinnor och deras levnadsöden från tidigt 1900-tal till vår tid. Det är en berättelse om rätten till land som förvägrats. Om gruvor och reglerade älvar som beskär deras liv. Om ett språk som ger sig av från människorna. Det är en berättelse om de som söker sig till rötterna. Och de som söker sig till svenskheten. Skärva för skärva, generation för generation, växer det känslomässiga landskapet fram i detta storslagna drama.


Föreställningen bygger på Linnea Axelssons framgångsrika bok Ædnan som belönades med Augustpriset 2018. Det här är en föreställning för alla sinnen, där språket, koreografin och musiken förstärker upplevelsen.


Riksteatern i samarbete med Giron Sámi Teáhter.


Textas till svenska och nordsamiska.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-12-01 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: