Menu

Dialekten På Kaleido

Piteå

Kaleido - kreativa rum
torsdag, 21 oktober 2021 kl:17:00

I mötet med det lugna, strävsamma, metodiska, rytmiska och stolta pitemålet skapar dansaren Erika Pekula Pettersson ett solo där bolmande rök, wellpapp och hennes hjärtas stad tar plats på scenen.   
Från norr till syd och från öst till väst. Luleå, Piteå, Borås och Göteborg. Orter som existerat i 400 år och dialekter som formats, tonsatts, rytmiserats och identifierat människor på platsen. Fyra dansare, fyra orter och deras gemensamma och enskilda relation till ord och kropp utifrån den egna dialekten. Dialekten är fyra olika soloverk med ett gemensamt ljudverk som spelas enskilt och tillsammans. 
   Ljudverket är en brygga mellan kropp och tal, rörelse och ljud. Den binder samman och preciserar undersökandet av dialekternas musikalitet, känsla och ursprung. Musiken binder ihop dansverket och omfamnar alla fyra dialekter. 
Konstnärligt team  Ide: Marie Wårell  
På scen: Erika Pekula Pettersson  
Danskonstnärer: Erika Pekula Pettersson (Piteå), Marie Wårell (Luleå), Moa Westerlund (Göteborg) & Robin Ivarsson (Borås).                     
Kompositör: Petter Berndalen  
Tekniker: Jakob Granqvist  
Producent: Nadja Nilsson  
Konstnärlig handledning: Per Sundberg   
Foto: Jakob Granqvist  
AD: Timo Rinnevuo 
  Med stöd av Kulturrådet, Region Norrbotten, Luleå kommun & Göteborg stad  I samarbete med Danskompaniet Spinn, Regionteater Väst & Kaleido 
 

Datum / Tid

torsdag, 21 oktober 2021 kl: 17:00

Plats

Piteå, Kaleido - kreativa rum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad