Menu

John Rutter Magnificat – Invigningskonsert Framnäs Körcentrum

Piteå

Stora Salen, Studio Acusticum
söndag, 20 oktober 2019 kl:18:00

John Rutter Magnificat

Kom och lyssna till 250 körsångare, orkester och solist ledda av den legendariske tonsättaren och dirigenten John Rutter. Ni kommer att bjudas på John Rutters färgsprakande verk Magnificat där tonsättaren tagit sig an att sätta musik till Marias lovsång. Inspirationen kommer från katolska kyrkans kyrkliga högtider och den feststämning som råder i latinamerika med glädje, rytm och energi.

Rutter skrev Magnificat 1990 för en konsert i Carneigie Hall, New York. Rutter har utgått från strukturen på Bachs Magnificat och det finns tillexempel likheter i hur båda kompositörer bryter upp den latinska texten med folkspråk som brukligt är inom protestantismen. Även om båda tonsättare också återanvände materialet i första satserna samt använde gregorianska melodier slutar likheterna där. Rutter skriver i sin typiska rytmiska och energifulla stil genomsyrat av vackra melodier.

John Rutter är den mest framförda körkompositören under 1900-talet och sjungs av körer över hela världen. Speciellt hans många carols, eller julsånger, har gjort att han kallas för Mr Christmas i sitt hemland England. Han har skrivit musik för många välkända körer såsom Kings Singers och BBC Singers. Dessutom framfördes hans musik på de två senaste kungliga brölloppen i Storbritannien.

Datum / Tid

söndag, 20 oktober 2019 kl: 18:00

Plats

Piteå, Stora Salen, Studio Acusticum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad