Menu

Festspelen I Piteå - Norrbotten Big Band Med Ida Sand Och Ola Gustafss

Piteå

Stora Salen, Studio Acusticum
onsdag, 17 juni 2020 kl:19:00

Norrbotten Big Band återförenas med Ida Sand och Ola Gustafsson på Festspelen 2020.

Många av oss håller säkerligen deras senaste möte på Kulturens hus varmt i minnet. I samma veva tonsatte de även tillsammans en konståkningsföreställning på isen. Rörelse och musik i kombination är något som Ida förknippar med Norrbotten Big Band:
- Att sjunga med storband är speciellt på det sättet att man rör sig som en stor organism tillsammans och när det är som bäst får hela spannet av dynamik plats och det vet jag att NBB kan leverera. En stor fröjd är det!
Ida började sin karriär som efterfrågad pianist/sångare bakom Sveriges mest kända artister men efter sin solodebut 2015 turnerar hon nu mestadels i eget namn i både Sverige och Tyskland, där hon även har sitt skivbolag ACT.
Just nu är Ida Sand ute på turné i norden med Bo Kaspers Orkester. Men hon spelar även regelbundet med storheter som Nils Landgren och Jojje Wadenius.
För er som inte kan vänta till Festspelen kommer Ida genomföra flertalet spelningar under våren tillsammans med sitt band Stockholm Underground och sin senaste kritikerrosade skiva ”My Soul Kitchen” - där hon i vanlig ordning fläckfritt rör sig mellan jazzen och R’n’B. Hon kommer även genomföra några spelningar med Magnus Lindgren som hon har ett duoprojekt med utöver sin solokarriär. Fullt upp alltså!
Därför är vi extra glada att vi åter igen får möjligheten att presentera Ida Sand tillsammans med Norrbotten Big Band, och nu på hennes egen hemmaplan! Och glädjen är ömsesidig:
- ”Mina förväntningar är alltid ogenerat stora då det gäller samarbete med NBB! Jag vet vilken kvalitet och kompetens bandet besitter och det är alltid med viss stolthet man står framför dem.” säger Ida när vi frågan henne om hennes förväntningar inför sommarens återförening.
… och jag kan närmast garantera att det blir sväng-baserat och det dyker säkert upp någon låt från senaste plattan med!
Ida tar dessutom med sig en av Sveriges absolut skickligaste gitarrister – nämligen ingen annan än Lulesonen Ola Gustafsson! Så från den kyliga isbanan till en ljummen sommarkväll under Festspelen 2020 – vi vågar utlova ännu en spelning som ni sent kommer glömma!

Norrbotten Big Band, Norrbottensmusikens professionella storband, tänjer på gränserna och skapar helt unik jazz tillsammans med den de samarbetar med. Konstnärlig ledare är musikern och kompositören Joakim Milder, tillika professor i improvisation och ledamot i Kungl. Musikaliska Akademien.

Datum / Tid

onsdag, 17 juni 2020 kl: 19:00

Plats

Piteå, Stora Salen, Studio Acusticum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad