kl: 19:30

Festspelen I Piteå - Claes Jansson Och Norrbotten Big Band

Studio AcusticumDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Claes Janson har ibland kallats ett bluestroll. Och det är inte för inte! Både som soloartist och i samarbeten har han under mer än 50 år i musikbranschen hunnit göra en hel del inom jazz, visa och blues.

Oräkneliga turnéer, svensktoppsplaceringar, ansvarig för jazzklubbar på Hamburger Börs och Fasching i Stockholm, porträtterat rövare och sjungit tillsammans med Tommy Körberg i Tage Danielssons ikoniska filmatisering av Ronja Rövardotter och gett ut otaliga skivor, både med eget material och med tolkningar av Stevie Wonder och Ray Charles för att nämna några.

Under Festspelen i Piteå kommer det att svänga ordentligt när han står på scen tillsammans med publik- och kritikerfavoriten Norrbotten Big Band. Storbandet Norrbotten Big Band är inte ovana vid samarbeten med kända solister, bland andra Toots Thielemans, Lisa Nilsson, Marie Boine, Maria Schneider, och står bakom flera grammisnominerade skivor.

På 80-talet gjorde Claes Janson en kort turné med en mindre bandkonstallation som skulle komma att bli dagens Norrbotten Big Band.

- Jag har länge sett fram emot att sjunga med Norrbotten Big Band igen. De är ju ett av Sveriges bästa storband, om inte DET bästa!

Acusticum är en forsknings- och företagsby med inriktning på kultur, kommunikation och media, etablerad i Piteå 2003.Acusticum har, som verksamhetscentrum för en mängd olika företag och nytänkande forskningsverksamheter med inriktning på kultur, kommunikation, media och teknologi med anknytning till dessa, vuxit fram och expanderat sedan starten 2003. Grunden för satsningen är den 1978 etablerade Musikhögskolan i Piteå, som numera tillhör Institutionen för konst, kommunikation och lärande vid Luleå tekniska universitet, med verksamhet inom dans, musik, teater och kommunikationsteknik i Piteå. Där ingår bland annat pedagogutbildningar och en landsunik utbildning av danslärare i modern dans.År 2007 invigdes konserthuset Studio Acusticum med en stor och tekniskt avancerad konsertsal med plats för 576 personer och en Black Box med plats för 250–300 personer. Dess arkitekt är Gunnar Grönlund, biträdande arkitekt Louise Lindquist Sassene och inredningsarkitekt Karin Gedeborg, Arkitekthuset Monarken i samarbete med internationell expertis. Projektet nominerades 2008 till Övre Norrlands arkitekturpris.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-06-17 19:30


Plats/Lokal:

Adress:

Piteå, Acusticum 4


Fler tillfällen:Norrbotten Big Band

Norrbotten Big Band, Last Night a DJ Saved My Life på Spotify

On Tour

Last Night a DJ Saved My Life

Norrbotten Big Band, Thinking of You på Spotify

On Tour

Thinking of You

Norrbotten Big Band, Blacknuss Introstuff på Spotify

On Tour

Blacknuss Introstuff

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook