kl: 21:30

Festspelen I Piteå - Blues Från Bakvattnet

Studio AcusticumDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Ronny har genom åren skrivit en massa låtar som han framfört med Euskefeurat – 11 skivor. Med pianisten Benneth Fagerlund – 4 skivor. Med bluesbandet Ramblin Minds- 3 skivor.

Med så många låtar i bagaget blir många ospelade. Många texter är ju bluesiga även om melodierna inte är det. Tillsammans med Leo Holmberg, fantastisk bluesgitarrist från Ramblin Minds, korsbefruktar de Ronnys låtar.

En lite ny form. Norrbotten blues. Både skratt och gråt.

Acusticum är en forsknings- och företagsby med inriktning på kultur, kommunikation och media, etablerad i Piteå 2003.Acusticum har, som verksamhetscentrum för en mängd olika företag och nytänkande forskningsverksamheter med inriktning på kultur, kommunikation, media och teknologi med anknytning till dessa, vuxit fram och expanderat sedan starten 2003. Grunden för satsningen är den 1978 etablerade Musikhögskolan i Piteå, som numera tillhör Institutionen för konst, kommunikation och lärande vid Luleå tekniska universitet, med verksamhet inom dans, musik, teater och kommunikationsteknik i Piteå. Där ingår bland annat pedagogutbildningar och en landsunik utbildning av danslärare i modern dans.År 2007 invigdes konserthuset Studio Acusticum med en stor och tekniskt avancerad konsertsal med plats för 576 personer och en Black Box med plats för 250–300 personer. Dess arkitekt är Gunnar Grönlund, biträdande arkitekt Louise Lindquist Sassene och inredningsarkitekt Karin Gedeborg, Arkitekthuset Monarken i samarbete med internationell expertis. Projektet nominerades 2008 till Övre Norrlands arkitekturpris.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-06-17 21:30


Plats/Lokal:

Adress:

Piteå, Acusticum 4


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook