Menu

Norrbotten Big Band och Tingsek

Piteå

Black Box, Studio Acusticum
fredag, 23 september 2022 kl:19:00

Biljettköpare har själv ansvaret för att hålla sig uppdaterad om de restriktioner och riktlinjer som finns vid tidpunkten för evenemanget.
Dessutom vill vi göra dig uppmärksam på våra eventpartners villkor och policies samt eventuella restriktioner och förbud från myndigheter som syftar till smittskydd, folkhälsa, säkerhet och ordning.

En del minns honom säkert från Soulful December 2019 – den starkt lysande stjärnan bakom artistnamnet Tingsek, Magnus Tingsek. Han debuterade i mitten av 00-talet med sin svenska soul och har nyligen släppt sitt sjunde album Home.

Genom åren har den Malmöbaserade Tingsek gjort hyllade samarbeten med artister som Ane Brun, Allen Stone, Emily King och Timbuktu och i hans musik finns lager av såväl gospel och soul som jazz och svensk lyrik. Kanske kan musiken bäst beskrivas som en organisk, melodisk och mycket hoppfull soul där man hör omsorgerna om detaljerna i varje låt. I intervjuer har Tingsek berättat att han själv måste få gåshud av sina egna låtar för att kunna ta dem vidare. Den som lyssnar hör en underbar soulröst i berättande texter om tankar om relationer och vardag – allt det som hör livet till.

Alltsedan det förra samarbetet i Soulful December har tankarna om en fortsättning med den kritikerrosade artisten varit efterlängtat av storbandet. Nu tar Tingsek med sig sin egen musik som arrangerats för bandet av bland annat Norrbotten Big Bands konstnärlige ledare Joakim Milder.
– Vi ser mycket fram emot samarbetet med Tingsek. Inte minst för att det är en självklar del av Norrbotten Big Bands tanke om den organiska musikscenen, där kreativa, skapande möten får växa, säger Joakim Milder.

Konserten ingår i Jazzfeeling 2022

Datum / Tid

fredag, 23 september 2022 kl: 19:00

Plats

Piteå, Black Box, Studio Acusticum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad