Menu

Jennie Abrahamson – Kärlek och makt

Piteå

Black Box, Studio Acusticum
fredag, 20 januari 2023 kl:20:00

En konsertföreställning med ny musik av Jennie Abrahamson och konsertregi av Helena Röhr. Tillsammans med handplockade musiker tar Jennie oss med på en timslång färd i utrymmet mellan de stora orden, där det allmänmänskliga återfinns.


Jennie skriver;
”Precis innan pandemin rasade igång fick jag frågan om att skapa en sångcykel, eller ’konsertföreställning’, för Scenkonst Sörmland och deras årstema för 2021 - Kärlek och Makt. Mina tankar kring vad jag ville skapa förändrades under de månaderna efter att jag först hade fått frågan och till att arbetet satte igång. En pandemi kom, och gjorde vårt vardagsliv radikalt annorlunda. För en fri själ på ständigt turnerande fot som plötsligt landade hemma, bands vid tid och rum på ett mycket mer konkret sätt, hade förändringen återverkningar på inte bara det som sker här och nu utan också det som kommer i en oviss framtid. Man gräver inåt, inte utåt. Ned i myllan, inte ut i världen. Jag tog med mig erfarenheterna från pandemispelningarna 2020 av att möta publiken på ett mer avskalat och direkt sätt. Det krävde att jag skrev på mitt eget språk, något jag egentligen aldrig gjort för offentligheten tidigare. Jag skriver ofta personligt men detta var inte en historia bara om mig, utan skulle bära stråk av de allmänmänskliga erfarenheterna kring kärlek och makt och allt det rymmer - längtan, glädje, rädsla, kraft, styrka, hopp, kamp, glöd. Liv.”

Jennie Abrahamson är artist och komponist och har gett ut fem soloalbum, det senaste 2017. I december 2022 släpps också musiken från konsertföreställningen ”Kärlek och Makt”. Hon hyllas ofta för sin magiska röst och förmåga att skriva låtar som är egna små universum.
Hon har samarbetat med några av de mest namnkunniga artisterna i Sverige, som Ane Brun, Eva Dahlgren och Deportees, och har varit på världsturne som förband och duettpartner till Peter Gabriel.

Helena Röhr har en 20 år lång karriär som regissör och medkreatör av allt från kammaropera och teater till storslagna konserter med symfoniorkester.
Hon breddar perspektiven kring kvinnors historiska erfarenheter med en feministisk blick, genom sårbarhet, styrka och humor.

Datum / Tid

fredag, 20 januari 2023 kl: 20:00

Plats

Piteå, Black Box, Studio Acusticum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad