Menu

Blackbox Lounge med Honungsvägen & Dalmatin

Piteå

Black Box, Studio Acusticum
lördag, 9 november 2024 kl:20:00

Honungsvägen är Henrik Oja, Christina Karlsson och Daniel Berglund. 2019 släppte man sitt semi-legendariska självbetitlade debutalbum med musik av Oja och texter av Christina Karlsson, Annika Norlin, Martin Abrahamsson och Mattias Alkberg. Albumet fick ett bejublat bemötande och har sedan dess bara fortsatt att befästa sin plats som en av de bästa moderna svenska indieskivor.

2024 är Honungsvägen äntligen tillbaka både på scen och med ny musik, i höst anländer bandets efterlängtade andra album. Singeln "Bakhåll inifrån" släpptes i maj via Pygmalion Musik och är det första smakprovet på vad som komma skall.


Om Dalmatin:

Dalmatin är indiebandet från Umeå som förenades i intresset för låtskrivandet. Bandet består av låtskrivarna och producenterna Ville Isakson Jonsson, Karl Fjellborg och Ludvig Carlborg.

Trion debuterade med singeln ’’Festival’ i oktober 2023 följt av singeln ’’Såna som oss kommer alltid förlora’’. Singlarna ledde fram till debut-EPn ’’Dagarna & kvällarna’’ som i januari 2024 fick inleda bandets musikår. Sedan dess har de hunnit med att rotera på P3, blivit nominerade till ’’Årets genombrott’’ i GAFFA- priset och spelat runt om i Sverige på slutsålda klubbar. Musiken är inspirerad av akter som Alvvays, Shout Out Louds och Markus Krunegård.

I maj släpptes debutalbumet ’’Ansiktet i gruset’’ via Roxy Recordings och i höst besöker de Piteå för första gången.

Sagt om Dalmatin:

’’Med deras catchiga melodier skulle det inte förvåna mig om ’’Dagarna och kvällarna’’ blir sommarens soundtrack.”

- Saga Castor, Nöjesguiden

“Det är melodiösa, drömska gitarrslingor som passar sig fruktansvärt bra i bilstereon, i lurarna på bussen hem, eller i vilket sammanhang som helt egentligen. Influenserna från Shout Out Louds och Markus Krunegård hörs utan att kännas tagna. Tillsammans balanserar de tre på den tunna linjen av musikalisk trygghet och färsk, nyskapande indiepop.”

- David Thulin, GAFFA


OBS: 18 års åldersgräns.

Datum / Tid

lördag, 9 november 2024 kl: 20:00

Plats

Piteå, Black Box, Studio Acusticum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad