Menu

Norrbotten Big Band med Ida Sand feat Ola Gustafsson

Piteå

Studio Acusticum
fredag, 26 januari 2024 kl:19:00

Tänk dig marschband, brassband, processioner och festival! När Ida Sand och hennes äkta hälft Ola Gustafsson åter teamar upp med Norrbotten Big Band är det just den stämningen som bjuds! Förra gången vi såg dem bägge tillsammans med storbandet var det ett blandat material som stod på menyn. Nu knyter de hårdare an till sina rötter, och låter rhythm & blues möta ett tajt storband med urstarka solister, lekfulla upptåg och ett – just det! – äkta New Orleans-sväng.

Kompositionerna spänner från klassiker i stil med When The Saints Go Marching In till material av Dr John och The Meters. Arren varierar mellan gammalt och nytt och brasset kommer att vara centralt där i myllret, avslöjar Sand. Programmet har mejslats fram i nära dialog med storbandets konstnärlige ledare Joakim Milder.

– Han är ett under av lyhördhet och diplomati, säger Ida Sand. En otroligt enkel person att kommunicera med som dessutom vågar vara öppen för att ta in alla tänkbara ideer. Vi musiker har väldigt stor respekt för honom.

I fokus står nu det där speciella New Orleans-svänget, som varken är rakt eller shuffle utan snarare någonstans där mitt emellan. I samklang har de tre utformat en konsert som lovar lika mycket fest som succe och helt säkert kommer att bjuda på en eller annan överraskning. Så spänn på säkerhetsbältena för här kommer det – i alla fall stundtals – att gå undan!

Ida Sand omnämns ofta som jazzsångerska, men är lika mycket rhythm- & bluessångerska. Hennes rötter ligger nära det tunga svänget och inspiration skaffar hon inte sällan genom att landa på familjens sommarställe just i Norrland, där hon finner lugn i miljön och kan tanka energi hos släkt och vänner.

Ola Gustafsson är norrlandsson och tillika gitarrist som hörs i samarbeten med namn såsom Ulf Lundell, Lars Winnerbäck, Bo Kaspers Orkester m.fl.


Ingår i Jazzfeeling 2024.

Acusticum är en forsknings- och företagsby med inriktning på kultur, kommunikation och media, etablerad i Piteå 2003.



Acusticum har, som verksamhetscentrum för en mängd olika företag och nytänkande forskningsverksamheter med inriktning på kultur, kommunikation, media och teknologi med anknytning till dessa, vuxit fram och expanderat sedan starten 2003. Grunden för satsningen är den 1978 etablerade Musikhögskolan i Piteå, som numera tillhör Institutionen för konst, kommunikation och lärande vid Luleå tekniska universitet, med verksamhet inom dans, musik, teater och kommunikationsteknik i Piteå. Där ingår bland annat pedagogutbildningar och en landsunik utbildning av danslärare i modern dans.



År 2007 invigdes konserthuset Studio Acusticum med en stor och tekniskt avancerad konsertsal med plats för 576 personer och en Black Box med plats för 250–300 personer. Dess arkitekt är Gunnar Grönlund, biträdande arkitekt Louise Lindquist Sassene och inredningsarkitekt Karin Gedeborg, Arkitekthuset Monarken i samarbete med internationell expertis. Projektet nominerades 2008 till Övre Norrlands arkitekturpris.


Datum / Tid

fredag, 26 januari 2024 kl: 19:00

Plats

Piteå, Studio Acusticum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad