Menu

Norrbotten Big Band med Michael Mayo

Piteå

Studio Acusticum
fredag, 17 maj 2024 kl:19:00

Han föddes rakt in i jazz- och musikmyllan med Valerie Pinkston (sångerska bakom bland andra Diana Ross, Beyonce, Ray Charles) och saxofonist Scott Mayo (Earth, Wind & Fire mfl) som föräldrar. I unga år tog han lektioner av Herbie Hancock och valet framåt var en självklarhet. Nu hyllas han som en av världens absolut bästa jazzvokalister, omtalad för sin enastående ekvilibrism.

Norrbotten Big Bands genreöverskridande trombonist Kristian Persson berättar:

– Det känns häftigt att vi lyckats få hit en så framstående vokalist! Hans musik förmår att vara både öppenhjärtig och komplex på samma gång. Vi talar om en super-virtuos och världsartist. Och som med alla mästare, blir det stort att få möta honom ...

Även orkesterns konstnärlige ledaren Joakim Milder är nöjd.

– Michael Mayo skapar en nutida, djupt tilltalande jazzmusik med rösten i centrum. En obegränsad instrumentalist som kommer att fascinera och inspirera de talrika skaror som vi räknar med kommer att vallfärda till konserterna, säger han med glimten i ögat.

Född och uppvuxen i Kalifornien, men bosatt i New York, har Mayo en mängd samarbeten kring sig. Han första och hittills enda platta”Bones släpptes 2001 och på Spotify har han för tillfället över 12 000 lyssnare i månaden. Nu ska alltså hans ljudvärld ges storbandsfärger med klanger och melodier som osar soul, R&B och vacker, nutida musik.

Som arrangör och dirigent står den svenske trummisen Calle Rasmusson. Och ribban läggs högt med förväntan om stort sväng under ett tak som spänner över många genrer.


Ingår i Jazzfeeling 2024.

Acusticum är en forsknings- och företagsby med inriktning på kultur, kommunikation och media, etablerad i Piteå 2003.



Acusticum har, som verksamhetscentrum för en mängd olika företag och nytänkande forskningsverksamheter med inriktning på kultur, kommunikation, media och teknologi med anknytning till dessa, vuxit fram och expanderat sedan starten 2003. Grunden för satsningen är den 1978 etablerade Musikhögskolan i Piteå, som numera tillhör Institutionen för konst, kommunikation och lärande vid Luleå tekniska universitet, med verksamhet inom dans, musik, teater och kommunikationsteknik i Piteå. Där ingår bland annat pedagogutbildningar och en landsunik utbildning av danslärare i modern dans.



År 2007 invigdes konserthuset Studio Acusticum med en stor och tekniskt avancerad konsertsal med plats för 576 personer och en Black Box med plats för 250–300 personer. Dess arkitekt är Gunnar Grönlund, biträdande arkitekt Louise Lindquist Sassene och inredningsarkitekt Karin Gedeborg, Arkitekthuset Monarken i samarbete med internationell expertis. Projektet nominerades 2008 till Övre Norrlands arkitekturpris.


Datum / Tid

fredag, 17 maj 2024 kl: 19:00

Plats

Piteå, Studio Acusticum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad