Menu

Teaterresa: Musikanternas uttåg

Piteå

Teaterresa
lördag, 8 januari 2022 kl:11:10

Teaterresa till Skellefteå: I biljetten ingår Bussresa t&r till skellefteå, föreställningen Musikanternas uttåg på Västerbottensteatern och rundvandring i deras nya kulturhus Sara.


Hålltider:
Avresa kl 12.10 Piteå stadsbiblioteks parkering
Rundvandring kl 14.00 i Sara Kulturhus
Föreställning kl 15.00
Avgång kl 18.00, Skellefteå
Hemma i Piteå kl 19.20


Musikanternas uttåg


När Nicanor Markström träffar agitatorn Elmblad vid Burefjärden en augustidag år 1903 är han 10 år gammal. Pojken har aldrig sett en stockholmare i verkligheten förut och han vet inte vad ”social å nanting”, som det står på Elmblads plakat, är för något. Genom Nicanors försorg får socialisten ett bryskt mottagande av Burebygdens arbetare och lämnar Västerbotten med övertygelsen att han aldrig kommer att återvända. Men mötet ska
komma att bli avgörande för dem båda. Musikanternas uttåg är ett Skellefteåbygdens epos, av en av Västerbottens stora författare, PO Enquist. I Enquists Uppväxttrakter kolliderar vid denna tid två av våra stora folkrörelser, den kristna väckelsen och den socialdemokratiska arbetarrörelsen, som båda kom att bli avgörande för vår utveckling till demokrati. Vi får följa hur de som tidigare inte haft en röst, gemensamt hittar sin röst och höjer den, hur människor inser att deras arbete och liv har ett värde-och att detta är värt att försvara. Det blir en kamp fylld av svåra ställningstaganden, uppoffringar och motgångar, där det i slutändan visar sig att det alltid gives något bättre än döden Musikanternas uttåg blir en storslagen musikteaterfest med spektakulära scenlösningar, västerbottniskt berättande och en 13 personer starkt sjungande och musicerande ensemble.

Datum / Tid

lördag, 8 januari 2022 kl: 11:10

Plats

Piteå, Teaterresa

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad