Menu

Shirley Valentine - Maria Lundqvist

Skellefteå

Sara kulturhus Scen 1
torsdag, 10 november 2022 kl:19:00

Nu kommer ”Shirley Valentine”, i Maria Lundqvists geniala gestaltning tillbaka, i 14 exklusiva föreställningar. Över 100 000 har redan fått njuta Shirley’s längtan, nu får fler möjligheten att älska hennes resa!

När jag fick frågan om att spela Shirley igen blev jag genomlycklig och det började pirra i hela kroppen. Det är få roller jag gjort genom åren som tagit tag i mig så som Shirley gjort. Hon har knockat mig i både skratt och gråt men framför allt har hon fått mig att våga se mitt eget liv som något som mår bra av förändring. Jag älskar Shirleys längtan och hennes tragikomiska försök att våga vara älskandes i livet. För mig är ”Shirley Valentine” en resa i outsinlig skådespelarutmaning tillsammans med makalös njutning, säger Maria Lundqvist

Shirley Valentine är en hjärtskärande komedi om att våga utmana sina rädslor och slänga sig ut i livet på nytt. När vi möter henne har hennes barn flyttat hemifrån, hon lever i ett kärlekslöst förhållande och som vanligt står hon ensam i sitt kök, lagandes mat, medan hon pratar med väggen. Livet blev inte riktigt som hon tänkt sig.

Plötsligt bjuder hennes väninna Jane med henne på en semesterresa till en grekisk paradisö. Skall hon våga packa sin väska? Skall hon våga trotsa sina rädslor och för första gången se världen, och sig själv, i ett helt nytt ljus?

Hösten 2022 är det nypremiär för en av tidernas mest peppande och härliga feelgood-föreställningar. Ta med era vänner och familj till ”Shirley Valentine”, en gripande och underbart rolig pjäs, skriven av Willy Russel.

Den flerfaldigt prisbelönta skådespelerskan Maria Lundqvist tar er varsamt och djärvt genom denna föreställning i rollen som Shirley Valentine, i en välkomponerad och snygg regi av Edward Af Sillen.



Recensioner:
Maria Lundqvist glöder i Shirley Valentine!
GP

Från första stund har Maria Lundqvist full publikkontakt och kammar hem applådkaskader.
Dagens Nyheter

Maria Lundqvist gör en fenomenal soloföreställning.
Folkbladet

Maria Lundqvist levererar ett magnifikt skådespeleri med en tajmning som skulle göra varje ståuppkomiker grön av avund.
Kulturbloggen

Åskådaren behöver bara luta sig tillbaka och njuta.
SvD

Det här luktar långkörare. Och lök.
Aftonbladet 4 plus av 5 plus


Arrangör: Audere Vivere AB


Hiss:
Hiss finns vid trapphus B, vänster sida.

Rullstolsplatser:
Scen 1 har 6st rullstolsplatser på rad 22: plats 710, 711, 712 (B2) och plats 719, 720, 721 (A2). Ledsagare ingår i biljetten för rullstolsplats. Observera att ledsagare sitter på vanlig stol snett bakom rullstolsplatsen.

Samtliga rullstolsplatser nås via hiss vid trapphus B. Vänligen respektera att rullstolsplatser är avsedda för rullstolsburna personer. Vid överträdelse kommer biljetten att förklaras ogiltig på plats och inträde till evenemanget nekas. Återköp av biljett sker ej vid felaktigt köp.

Datum / Tid

torsdag, 10 november 2022 kl: 19:00

Plats

Skellefteå, Sara kulturhus Scen 1

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad