Menu

Rotterdam

Skellefteå

Sara Kulturhus Scen 2
torsdag, 7 april 2022 kl:19:00

En bitterljuv dramakomedi om genus, sexualitet och vara långt hemifrån


Det är nyårsafton i Rotterdam och Alice har äntligen uppbådat det mod som krävs för att maila sina föräldrar och berätta att hon är gay. Men innan hon hinner trycka på "skicka" avslöjar hennes flickvän Fiona att han alltid har identifierat sig som man, att han nu vill börja leva som man, och byta namn till Adrian.


Medan Adrian påbörjar sin könskorrigering tvingas Alice ta ställning till en fråga hon aldrig trodde att hon skulle ställa sig: Betyder det här att jag är straight? Eller?


Rotterdam är en bitterljuv dramakomedi om genus, sexualitet och att vara långt hemifrån. Pjäsen berör och väcker nya tankar med sin känsliga gestaltning av unga människors utforskande av identitet och relationer.


Pjäsen hade premiär i London 2015 och flyttades sen till West End och fick lysande recensioner. Den fick utmärkelsen ”Outstanding Achievement in an Affiliate Theatre” på 2017 års Olivier Awards. Den har turnerat i UK och spelats i New York och Los Angeles och nu sätts den för första gången upp i Sverige och Norden.


Nej Alice, jag vill inte bli en man, jag vill bara sluta försöka vara en kvinna.   
Fiona, ur Rotterdam

Datum / Tid

torsdag, 7 april 2022 kl: 19:00

Plats

Skellefteå, Sara Kulturhus Scen 2

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

135kr - 255

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad