Menu

Her daughter

Skellefteå

Sara Kulturhus Trappscenen
fredag, 20 oktober 2023 kl:12:00

Bokning av lunch- & middagsteater stängs 2 dagar innan föreställningen på nätet. Kontakta återförsäljare för sen bokning
Direkt från Vilnius kommer gästspel av en av Lithauens stora berättare, Milda Varnuskait?. Hon ingår i NBC:s nätverk av nordiska och baltiska kollegor och presenterar sin egen tolkning av den i hemlandet mycket populära folksagan ”Spruce, ormarnas drottning”.
Vi får följa dottern Aspen som blir anklagad för att ha förrått sin far – en handling som senare leder till hans död. Men fanns det anledning för henne att fatta detta ödesdigra beslut? I Mildas bearbetning ligger fokus på relationen mellan mamma Spruce och hennes yngsta dotter Aspen. Är döttrar kapabla att bryta sig ur generationscyklerna eller är de skyldiga att fortsätta upprepa dem?
”Her daughter” är en saga med feministiska förtecken som inrymmer både humor och klokskap. Här finns kvinnlig styrka och egenmakt men den spännande berättelsen kantas också av orättvisor och övergrepp. Välkomna till Östersjöns stränder där undervattenspalatsets hemligheter avslöjas…
Mentor under produktionstiden har varit Abbi Patrix, en av de stora europeiska namnen inom berättarkonsten, och vi är glada att få välkomna Milda till oss. Hennes starka föreställning passar fint in i vårt tema ”I Saras fotspår”.
Foto: Karl R. Giesriegl
Föreställningen spelas på engelska.
Biografi: Milda Varnuskait? är internationell berättare, berättarcoach, curator och producent baserad i Vilnius, Litauen. Hennes stil förenar berättelser från Östersjöregionen med livserfarenheter och insikter, ofta genom komedin. Hon uppträder regelbundet i Nederländerna och Litauen och bland några evenemang kan nämnas Oerol-festivalen i Terschelling i Nederländerna, ”Amsterdam International Storytelling Festival” och MIX UP-festivalen i Paris.
Arrangör: Nordisk Berättarcentrum en del av Västerbottensteatern
Maten serveras i samarbete med Restaurang Mandel (the Wood hotel)

Datum / Tid

fredag, 20 oktober 2023 kl: 12:00

Plats

Skellefteå, Sara Kulturhus Trappscenen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

260

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad