Menu

Wendy och Peter Pan

Skellefteå

Sommarteater
lördag, 9 juli 2022 kl:15:00

WENDY & PETER PAN
En nyskriven musikalföreställning för alla åldrar, fritt bearbetad efter Barries klassiska äventyr om landet Ingenstans. Spelas som sommarteater 2022 och 2023 i Medleforsparken, Skellefteå.
Wendy är mitt i en frigörelse från barndomshemmet. Hon känner sig instängd och längtar efter gemenskap. Wendys
sätt att hantera sin familjesituation med att ta hand om sina mindre syskon är att underhålla dem med historier om den trotsiga figuren Peter Pan som säger sig aldrig kunna bli vuxen. Trots gemenskapen med de yngre syskonen söker Wendy häftigare utmaningar och de oroliga föräldrarna är besvärade av hennes nattliga promenader och försöker hindra henne från att umgås med ungdomsgänget som hänger på deras gata.
En kväll när Wendy ser efter syskonen får den spännande fantasivärld de fyller sitt liv med plötsligt liv. Tillsammans med den flygande Peter Pan kastas de in i en omtumlande resa på liv och död.
I föreställningens blandas precis som i Barries berättelse absurd humor med halsbrytande dramatik men pjäsen berör
även vemod och saknad. Vilka människoöden döljer sig egentligen under den perfekta fasad som finns i Wendys barndomshem? En berättelse om att bli vuxen eller att vägra bli det, om att utmana sina rädslor, men också om att ett smärtsamt avsked kan vara nödvändigt för att hitta nya vägar. Men framförallt är det en berättelse om att ge sig hän i sin vildaste fantasi.
I Wendy och Peter Pan i regi av Annika Kofoed, fylls scenen av en stor ensemblen med en blandning av skådespelare och dansande musikalartister. Ett kärt återvändande för den publik som tidigare sett Ringaren i Notre Dame är P-O Nilssons medryckande låtar som stannar kvar hos publiken långt efter att de lämnat teaterläktaren.

Datum / Tid

lördag, 9 juli 2022 kl: 15:00

Plats

Skellefteå, Sommarteater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

125kr - 355

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad