Menu

Frankenstein

Södertälje

Estrad
onsdag, 3 april 2019 kl:19:00

Teater Barbaras Frankenstein är en nyskriven pjäs för unga vuxna och vuxna. En skrämmande och tidlös berättelse om läkarstudenten Victor Frankenstein som efter sin mammas bortgång försöker hitta ett sätt att kontrollera livet och döden. Han bygger en man av döda kroppar och ge honom nytt liv. Han lyckas, men något går fel och han skräms av resultatet. Han överger sin nyfödda skapelse, sitt barn, som på egen hand måste försöka förstå sin plats i tillvaron. Vem är jag? Vad gör jag här? Är Victor Frankenstein min far? De han möter ser bara ett monster. Han är annorlunda. Något annat.
Vad händer med oss om vi inte får kärlek och närhet? Hur ska vi kunna känna empati för andra om vi inte får vara en del av gemenskapen? Monstrets enda sätt att möta en värld som inte vill ha honom är med våld och förstörelse. Victor Frankenstein må vara en lysande vetenskapsman – men han är en riktigt dålig förälder.
Föreställningen spelas av fem skådespelare, i monokrom scenografi och kostym, inspirerat av Gotisk stil med paralleller till teveserien Penny Dreadful. Musik, ljud och projektioner hjälper till att förflytta oss från laboratoriet i Tyskland hela vägen upp till Svalbard och Nordpolen.
Medverkande: Johan Ehn, André Christensson, Carina Jingrot, Ella Schartner och Anders Jansson.
Ca 1 tim 30 min. Ej paus.

Datum / Tid

onsdag, 3 april 2019 kl: 19:00

Plats

Södertälje, Estrad

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

50kr - 150kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad