Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Inställt!
kl: 19:00

Gabriel

EstradDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Ulrika Anger som äger en pappershandel i en småstad, styr sitt hushåll på ett pedantiskt och disciplinerat sätt. Hennes yngre syster, Kristina, bor tillsammans med Ulrika, men hon känner sig domderad av sin dominanta storasyster. I samma hushåll bor och arbetar även systrarnas föräldralösa systerdotter Raili, en myndling till Ulrika som mostern uppfostrar på ett strängt moraliskt sätt. Den rebelliska unga kvinnan vill ha en ändring i sitt glädjefattiga liv, men är samtidigt ekonomiskt beroende av sin moster. När Gabriel Lindström, en karismatisk man som presenterar sig som kapten och direktör kommer till huset, rubbar han genom sitt löfte om en ny start balansen i de tre kvinnornas liv så att det uppstår total förvirring. Kommer någon av dem att gå ut som segrare från intrigerna som omfattar både kärlek, pengar och makt?

Waltaris mest älskade pjäs innehåller en skildring av behovet av kärlek som inte är bundet till ålder, en skildring av en man som cyniskt utnyttjar den och som dessutom ägnar sig åt sexuell maktutövning.

Gabriel, kom tillbaka från 1945 är en återkommande favorit på de finska teaterscenerna. Pjäsen är också filmatiserad och uppförd som opera.
Spelas på finska. Textas till svenska och finska.
2 tim 30 min inkl paus.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-03 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: