Menu

3/4 CALEB CAUDLE / BAR BROOKLYN

Stockholm

Bar Brooklyn
onsdag, 3 april 2019 kl:18:00

Caleb Caudle förmedlar elegans. Med en känsla för countryns historiska aspekter och en förståelse för det moderna är han som hemma i ett country noir-doftande musiklandskap som tidvis både är sammetslent och strävt, eller som självaste Rolling Stone uttryckte det: ”The musical equivalent of high-proof bourbon – rich in flavor, with a subtle, satisfying bite.”


Uppväxten i bibelbältets North Carolina präglades av en fascination för punken. Inspirerad av band som The Clash och Velvet Underground fann Caleb en plats på den lokala punkscenen. Med åren kom mognad och en allt mer växande samling skivor från svunna dagar, vilket ledde till ett växande intresse för countrymusik.


Alltsedan debuten har hans skarpsynta lyrik och träffsäkra melodier kombinerat det klassiska med det kontemporära, vilket gör att jämförelser med Jason Isbell och Glen Campbell känns helt naturliga.


Det senaste albumet, ”Crushed Coins”, är hans åttonde fullängdare och har beskrivits av honom själv som ”a multi-influenced and, consequently, genre-less record”. Albumet är producerat av John Ashley (Band of Horses, Hiss Golden Messenger, The War on Drugs, m.fl.) och innehåller musikaliska bidrag från talanger som countrypuritanen Joshua Hedley, folksångerskan Erin Rae och gitarrgeniet Megan McCormick. Att Caleb under 2018 var en av de utvalda till Luck Reunion på Willie Nelsons ranch utanför Austin, TX under South by Southwest visar också att hans sånger hör hemma bland de stora spelarna, eller för att använda National Public Radios ord: ”Caleb Caudle’s sound encompasses the wide expanse of America, as the best country rock always will.”


I april 2019 är han ute på en längre Skandinavien-turné för första gången, och den 3e april kommer han till Bar Brooklyn i Stockholm.

Datum / Tid

onsdag, 3 april 2019 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Bar Brooklyn

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad