18/8 CHARLEY CROCKETT / BAR BROOKLYN

Bar BrooklynDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Charley Crockett började som en blues-sångare, men med varje albumsläpp och efterföljande turné vandrar han djupare in i den Amerikanska roots-myllan.


Som avlägsen släkting till legendariska pionjären Davy Crockett är det både naturligt och självklart att Charley med lätthet hämtar bildspråk från Americana-mystiken och traditionen till sin musik. Crockett är född i San Benito, en gränsstad i södra Texas som också Freddy Fender kallade sitt hem. Efter att under en fattig och strulig uppväxt ha flyttat runt i Texas med sin ensamstående mor hamnade Crockett till slut i New Orleans. Där lärde han sig, som gatumusikant, väva in country och swing i sin blues-ankrade Americana. Debutalbumet ‘A Stolen Jewel’ var mer av ett blues-album, och gav honom ett större lokalt följe i Dallas-trakten där han hade sin bas kring 2015. Uppföljaren ‘In the Night’ 2016 drev honom mer mot country, och efter ett års intensivt turnerande kom albumet ‘Lil G.L.’s Honky Tonk Jubilee’ ut via Thirty Tigers. Albumet är en samling covers av country-klassiker, som med eftertryck visar hur väl det strikt traditionella utgör en naturlig del av hans distinkta, rootsiga ‘Texas Soul’ som han själv gärna kallar det. Mästerliga ‘Lonesome as a Shadow’ från april 2018 som spelades in vid Sam Phillip’s Recording Service i Memphis med hjälp av producenten Matt Ross-Spang (Jason Isbell, Margo Price) är första fullängdaren med enbart eget material. Det är ett album fyllt med berättelser från Crocketts eget händelserika liv, som han kände sig tvungen att tona ner för att framstå som mer troliga. Även detta album följdes upp med ett intensivt turnerande, den här gången med uppbackning av kompbandet ’the Blue Drifters’. Han har tidigare besökt oss som öppnare till JD McPherson, men till sommaren är det äntligen dags för en egen turné i Skandinavien.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-08-18 18:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Charley Crockett

Charley Crockett, I Am Not Afraid på Spotify

In the Night

I Am Not Afraid

Charley Crockett, Jamestown Ferry på Spotify

Lil G.L.'s Honky Tonk Jubilee

Jamestown Ferry

Charley Crockett, In the Night på Spotify

In the Night

In the Night

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook