Menu

27/8 LUKE WINSLOW-KING / BAR BROOKLYN

Stockholm

Bar Brooklyn
tisdag, 27 augusti 2019 kl:18:00

Han må ha lämnat New Orleans, men måste ses som en av ledarna för den vibrerande scen av nya traditionalister som föds i stadens unika musikaliska arv.


Luke Winslow-King är en utmärkt gitarrist, sångare, kompositör och låtskrivare. Han har studerat musik och är en skicklig jazz-gitarrist, vilket gör hans blandning av delta-blues, traditionell jazz och roots rock till något väldigt originellt. Ruralt och urbant, dåtid och framtid på samma gång.


Sedan uppväxten i Cadillac, Michigan har han haft en dragning till bluesen och redan vid 14 års ålder spelade han i ett lokalt husband varje vecka, två år senare bildade han The Winslow-King Blues Band som turnerade runt omkring Mellanvästern. Det han saknade i livserfarenhet, kompenserade han med häpnadsväckande gitarrspelande och en lättsam scen-persona. Han flyttade till New Orleans som 19-åring efter att bandets bil, med alla instrument, blev stulna från parkeringen i Tremé. Medan LWK letade efter deras saker de följande veckorna föll han för staden, och flyttade dit.


Senaste albumet ’Blue Mesa’ är en samling sånger som erbjuder en optimism i ljuset av de senaste årens privata motgångar. Det är första släppet sedan flyttan tillbaka till Cadillac, en flytt han gjorde under förra året efter en skilsmässa och faderns bortgång. Han har genom åren av nötande i New Orleans utvecklat sitt gitarrspelande genom att spela med legender som Dr. John, Roberto Luti, Little Freddy King, Boutté, Washboard Chaz och Meschiya Lake.

Datum / Tid

tisdag, 27 augusti 2019 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Bar Brooklyn

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad