Menu

14/5 THE FLESHTONES | DEBASER STRAND

Stockholm

Bar Brooklyn
fredag, 14 maj 2021 kl:19:00

GÖR DIG REDO FÖR DET GALNASTE, KNÄPPASTE OCH COOLASTE BANDET NÅGONSIN!


The Fleshtones är ett av de mest aktiva garage-rockbanden från New York som har sina musikaliska rötter i rock'n'roll från 1950- och 1960-talet. De kallar själva sin musik för superrock och efter 41 år på scenen kallas de för kungarna i garagerocken med all rätt.


Bandet grundades 1976 i New York-distriktet Queens, av sångaren och keyboardisten Peter Zaremba, gitarristen Keith Streng, bassisten Jan Marek Pakulski och trummisen Bill Milhizer. Med låten "American Beat" slog de igenom och de fick ett skivkontrakt hos labeln I.R.S. Records. Deras första EP "Up-Front" släpptes 1980 och två år senare kom debutalbum "Roman Gods".


Ytterligare tre album släpptes under I.R.S., varav "Hexbreaker" som anses vara deras bästa.


I början av karriären bytte de basister flera gånger och adderade en saxofonist till line-upen. Förutom detta har The Fleshtones varit oförändrat sedan 1990 och idag består kvartetten av Zaremba, Streng, Milhizer och bassisten Ken Fox.


Inför deras 40-årsjubileum, 2016, släpptes albumet "The Band Drinks For Free". Albumet är ett bevis på att kunna överleva med en bra attityd mot stora odds. Om det skulle finnas ett tema för skivan så skulle det handla om den bittersöta överraskningen som kallas för Tiden. Hur dagar och decennier hamnar i glömska.


Idag arbetar de för närvarande med album nummer 23 och senare drar de ut på turné, så gör dig redo för det galnaste, knäppaste och coolaste bandet någonsin!


20 År (18 År På Förköp)

Datum / Tid

fredag, 14 maj 2021 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Bar Brooklyn

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad