Menu

Gitarr Och Röster - Janne Schaffer Möter Akademiska Kören

Stockholm

Barockhallen, Historiska Museet
lördag, 23 april 2022 kl:14:00

Janne Schaffer, världsgitarristen som har spelat med ”alla”, bjuder in till en musikalisk resa där han spelar och berättar om sina möten med exempelvis Bob Marley, ABBA och Toto. Karriären som solist- och låtskrivare har resulterat i 14 soloplattor, där den första toppade försäljningslistorna under sex veckor 1973. Som studiomusiker har det bland annat blivit 50 ABBA-låtar (Ring Ring, Waterloo, Mamma Mia med flera) och 69 låtar med Ted Gärdestad (Satellit, Jag vill ha en egen måne med flera). 2022 är det för övrigt 50 år sedan Janne medverkade på Teds debutalbum Undringar! Vidare har Janne skrivit musik till musikaler och filmer (till exempel Trollkarlen från Oz på Dramaten 1984 samt flera av Lasse Åbergs filmer).

Här möter Janne Schaffer Akademiska kören i Stockholm, en av Sveriges äldsta och mest välrenommerade körer, som leds av Håkan Sund, pianist, tonsättare och dirigent. Du kan se fram emot kompositioner av bland andra Janne Schaffer/Björn J:son Lindh, Evert Taube, Ted Gärdestad och mycket, mycket annat.

Medverkande:
Janne Schaffer, gitarr
Jonas Gideon, sång och keyboard
Håkan Sund, dirigent och piano
Akademiska kören

Insläppstid kl: 13:30
Spellängd: 2 timmar och 20 minuter inkl. paus

Rullstolsplats köps på ordinarie pris

Arrangören följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer avseende Covid 19. För närvarande innebär det att du ska stanna hemma och undvika nära kontakt med andra om du är sjuk och har symtom som kan vara covid-19. Det gäller också om du har tagit ett självtest som är negativt. Om du är vuxen och inte har vaccinerat dig bör du vara särskilt försiktig. Det innebär att du bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus och kan därmed inte besöka konserten. Information om hur vi hanterar Covid 19 läggs fortlöpande ut på Akademiska körens hemsida
http://www.akademiskakoren.se">http://www.akademiskakoren.se/</a>

Datum / Tid

lördag, 23 april 2022 kl: 14:00

Plats

Stockholm, Barockhallen, Historiska Museet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad