Menu

Kurt Vile & The Violators

Stockholm

Berns
måndag, 15 oktober 2018 kl:20:00

Influerad av både lo-fi-figurer som Beck och mer klassiska namn som Tom Petty, Neil Young och Bruce Springsteen har Kurt Vile plockat det allra bästa från några av vår tids största låtskrivare – och signerat det med sitt egna, tillbakalutade och helt unika uttryck. Philadelphiasonen har under de senaste åren vuxit fram till att bli en av världens just nu främsta artister, musiker och låtskrivare. Förra året bjöds vi på en underbar samarbetsplatta tillsammans med Courtney Barnett – Lotta See Lice – och nu är det dags för Kurt Vile att åter samla ihop sina Violators och bege sig ut på turné. I höst stannar Kurt Vile & The Violators till på två platser i Sverige – 13 oktober på Pustervik i Göteborg och 15 oktober på Berns i Stockholm.

Efter att ha plockats upp av lo-fikretsarna kring Brooklyn-etiketten Woodsist för sin debutskiva ”Constant Hitmaker” 2009 har han sedan dess gått vidare till legendariska Matador Records och där släppt ytterligare sex album. Hans musik är alltid fylld av tät magi och detaljrikedom – format kring vackert gitarrplockande och med drömmande stora ljudbilder som vecklar ut sig som en fladdrande flagga över dem melodiska himmelen. Senast Vile befann sig på svensk mark var 2015 då Münchenbryggeriet gjordes till en högborg för lo-fi-slackerrock. Räkna med något liknande när han nu åter tar sig till våra breddgrader i höst.


Åldersgräns 18 år.

Dörrarna öppnar 19.00

Arrangör: www.luger.se

Berns salonger eller bara Berns är en restaurang, nattklubb, hotell och nöjesscen vid Berzelii park i centrala Stockholm. Sedan våren 2011 är Berns en del av Stureplansgruppen.

Datum / Tid

måndag, 15 oktober 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Berns

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

425kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad