Menu

Maggie Rogers

Stockholm

Berns
fredag, 8 mars 2019 kl:20:00

Det är svårt att föreställa sig Maggie Rogers väg till framgång i någon annan tid än vår. Som student på en musikskola där Pharrell Williams höll i en Master Class fick Rogers chansen att spela sin låt Alaska för monsterproducenten. Pharrell gillade inte bara låten, han bokstavligen älskade den. Tårar rullade nedför hans kinder och den uppenbart rörda veteranen skrädde inte orden då han beskrev låtens fantastiskhet. Mötet filmades och givetvis blev videon viral. Och historien hade kunnat stanna ungefär där. Med ett populärt klipp, möjligtvis en hitlåt. Men i fallet med Maggie Rogers var det uppenbart att genombrottet påskyndades men inte möjliggjordes av det där lyckosamma mötet. 2017 kom så debut-EP:n Now That The Light Is Fading. En titel som möjligen anspelar på rädslan att Maggie Rogers skulle försvinna när hennes 15 minuter i strålkastarljuset var förbi. En förståelig men, som det visade sig, obefogad oro. Rogers har nämligen en förvånansvärt färdig konstnärlig vision och den nödvändiga talangen för att förverkliga den.

Med bakgrund som banjospelare och harpist samt en djup kärlek till folkmusik blir Rogers försiktiga flört med elektronisk musik, R&B och samtida produktion till något alldeles lysande. Den spruckna rösten över de minimalistiska arrangemangen andas dåtid såväl som framtid. I år har Maggie Rogers hittills släppt de alldeles lysande singlarna Fallingwater och Give A Little och fortsätter därmed att visa att hon tänker förvalta sin unika chans för att bygga ett verkligt intressant artistskap.

Åldersgräns 18 år

Dörrar 19:00
Konsertstart 20:00

Arrangör: www.luger.se

Berns salonger eller bara Berns är en restaurang, nattklubb, hotell och nöjesscen vid Berzelii park i centrala Stockholm. Sedan våren 2011 är Berns en del av Stureplansgruppen.

Datum / Tid

fredag, 8 mars 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Berns

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad