Menu

Magisk afton med Magnus Holmander & Irina Serotyuk

Uppsala

Music In The Garden - Botaniska Trädgården
onsdag, 18 augusti 2021 kl:17:00

Magnus Holmander & Irina Serotyuk


Musikanteri och magi i va?rldsklass med klarinett och accordion i elegant samspel.
Kärlek kan ibland vara magisk. Men magi kan ibland ... bara vara en illusion.


Klarinettisten Magnus Holmander och dragspelaren Irina Serotyuk vet hur man underhåller en publik – från de minsta barnen till de äldre vuxna! Magnus och Irina har haft flera samarbeten med dagens kompositörer och blandar gärna olika musikstilar. Deras program innehåller allt från impressionism till modern konstmusik med element från jazz, slavisk folkmusik och klezmer.


Magnus Holmander och Irina Serotyuk träffades när de båda gjorde sina masterstudier vid Royal College of Music i Stockholm. Bristen på originalmusik för klarinett och dragspel utmanade Magnus och Irina att komma med en egen och mycket personlig repertoar. 2017 tilldelades klarinett- och dragspelduon första pris i en av Sveriges största kammarmusiktävlingar ”Ung & Lovande” med följande motivation: ”Med livlig konstnärskap och naturlig scennärvaro, fantastiskt samspel och teknisk briljans bjuder musikerna in lyssnaren till ett unikt ljudlandskap ”.


Efter att ha vunnit tävlingen gick Magnus och Irina på en intensiv turné över hela Sverige. För denna turné beställde de ett verk av den svenska kompositören Andrea Tarrodi som fortfarande är en av få verk som ursprungligen skrevs för klarinett och dragspel. Tarrodi heter stycket Mountain Song och musiken bygger på tanken att både klarinett och dragspel behöver andas för att skapa ljud. Sedan dess har Magnus och Irina haft flera samarbeten med dagens kompositörer som Ylva Fred , Jesper Nielsen och Tomas Wikenius.


”Med levande konstnärskap och naturlig scennärvaro, fantastiskt samspel och teknisk briljans bjuder musikerna upp lyssnaren till ett unikt ljudlandskap.” Svenska kammarmusikföreningen


I händerna på Magnus och Irina uppträder magiska underverk – deras samspel var av denna värld! Fride Jansson, Södermanlands nyheter
         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad