Menu

The Robert Cray Band + Bror Gunnar Jansson

Stockholm

Berns
tisdag, 28 juni 2022 kl:20:00

Åldersgräns: 18 år
Sedan debuten 1980 har Robert Cray sålt över tolv miljoner skivor, fått amerikansk Grammy vid fem tillfällen och blivit invald i Blues Hall Of Fame. I mitten av 80-talet släppte The Robert Cray Band framgångsrika plattor som Strong Persuader och Don’t Be Afraid Of The Dark och han har samarbetat med alla från Stevie Ray Vaughan och Eric Clapton till Albert Collins och Buddy Guy.
Det är långt mellan gångerna Robert Cray besöker Sverige så missa inte den här chansen att uppleva en av de riktigt stora inom dagens bluesmusik.
Bror Gunnar Jansson
Oavsett om han framträder solo eller med band, släpper svenska Bror Gunnar Jansson lös en blandning av southern gothic, blues, stoner, folk och psych.
Han har släppt totalt 5 album, två EPs, några singlar och medverkat i ett antal sidoprojekt. Han har turnerat intensivt i Europa och Nordamerika samt medverkat ett antal gånger i svensk och fransk TV (bland annat SVTs “På Spåret” och “Album de la semaine” i franska Canal+). I september 2021 släpptes hans senaste album "Fearless Evil, Nameless Fear" och i april 2022 släpptes dubbelsingeln "For Blind Willie". I september 2022 firar han 10 år sedan sitt självbetitlade debutalbum med en limiterad vinylutgåva och specialturné.
"And what if the best American blues artist comes from Göteborg, Sweden?” LExpress
"Gör succé i På spåret ++++" - Aftonbladet
"Trollbinder med sin stenkakeröst 4/5" - DN
”Dags att bluesdoldisen kliver in i rampljuset” – Gaffa
"Årets genombrott 2019" - Gaffa-priset
”Ett 10-talets bluesfenomen” – P1 Kultur


Berns salonger eller bara Berns är en restaurang, nattklubb, hotell och nöjesscen vid Berzelii park i centrala Stockholm. Sedan våren 2011 är Berns en del av Stureplansgruppen.

Datum / Tid

tisdag, 28 juni 2022 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Berns

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

575

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad