Menu

Teddybears + Elliphant + Beri

Stockholm

Berns
onsdag, 1 juni 2016 kl:19:45

OBS! KONSERT FLYTTAD TILL BERNS DEN 1 JUNI! KÖPT BILJETT GÄLLER TILL NYTT DATUM.

Teddybears är en av Sveriges mest betydelsefulla och originella grupper. Att blanda genrer är idag inget nytt. Men när Teddybears, efter några år som punkrockband, kom med sitt genrekorsande sound av hiphop, pop, rock, dancehall och elektroniskt, var de långt före sin tid och fortsätter ständigt att springa i första ledet.

I slutet av januari 2016 släppte de sitt nya album Rock On. Bandet har skruvat upp sina retrofuturistiska reglage till max och har skapat en genreöverskridande hybrid av bastung dancehall, rock och elektroniskt. Albumet är inspelat under sessioner i Kingston, Stockholm och London och innehåller unika samarbeten med flera av Jamaicas giganter, bl.a. Beenie Man, Busy Signal, Cutty Ranks och Ninja Man.

Elliphant har turnerat med Charli XCX i Nordamerika och Major Lazer i Europa, samarbetat med danska MØ och skapat rubriker på Coachella. Den gamla klubbtjejen med de tydliga hiphop-, R&B- och hippie-referenserna har gjort Ellinor Olovsdotter till en av Skandinaviens mest intressanta popartister just nu. Något som hennes flitiga turnerande är ett tydligt kvitto på. Den 25:e mars kommer dessutom det nya albumet ”Living Life Golden” som bl.a gästas av just Major Lazer och MØ men även Skrillex, Twin Shadow, Gyptian och Azealia Banks. Nyss släppta singeln/videon Step Down skvallrar om ett album att längta efter.

Beri gjorde sig ett namn på svenska hiphop-scenen under 2014 då hon medverkade i ”Nästa Nivå”. Nu har Upplands-Väsby MC:n hunnit fylla 18 och signade nyligen till Universal-etiketten Svenska Inspelningar. I vår är hon aktuell med TV4-programmet Lyckliga gatan och en ny EP utlovas. Utöver detta har hon hunnit vara support till Angel Haze och turnerat med både Syster Sol och musikkollektivet Femtastic.


Åldersgräns 18 år.

Dörrarna öppnar 19.00 och konserten startar kl 19.45

Arrangör: www.luger.se

Berns salonger eller bara Berns är en restaurang, nattklubb, hotell och nöjesscen vid Berzelii park i centrala Stockholm. Sedan våren 2011 är Berns en del av Stureplansgruppen.

Datum / Tid

onsdag, 1 juni 2016 kl: 19:45

Plats

Stockholm, Berns

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

320kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad