Menu

Östersjöfestivalen

Stockholm

Berwaldhallen
söndag, 28 augusti 2016 kl:15:00

ÖSTERSJÖFESTIVALEN 28 AUGUSTI - 4 SEPTEMBER 2016

Östersjöfestivalen i Berwaldhallen i Stockholm har sedan starten 2003 etablerat sig som en av norra Europas största och viktigaste festivaler för klassisk musik. Förutom att erbjuda musik i världsklass verkar Östersjöfestivalen inom tre huvudområden i syfte att skapa en bättre framtid för Östersjöregionen: musik, miljö, ledarskap.

I år bjuder festivalen åter på ett fullmatat festivalprogram med alltifrån en sommarnattskonsert med Mariinskijteaterns orkester som framför Prokofjevs Symfoni nr 3 i c-moll och familjekonserten Peter och vargen med barnfavoriten Leif Andrée som berättare, till den 110 personer starka Simón Bolívar-orkestern från Venezuela, med den karismatiske och uppmärksammade dirigenten Gustavo Dudamel.

Festivalen inleds storartat med nyskriven svensk opera Föreställningen, och därpå Esa-Pekka Salonen och världspianisten Yuja Wang i Bartóks Pianokonsert nr 1, för att efter åtta dagar utmynna i en grandios avslutning med Finska Nationaloperan och Esa-Pekka Salonen, med den internationellt hyllande sopranen Nina Stemme i Richard Strauss Elektra. Festivalen bjuder på både nyskrivet och klassiskt. Svenskt och internationellt. Utöver musiken finns ett program med seminarier om miljö och samhällsfrågor med östersjöperspektiv.

Festivalen pågår i åtta dagar, från och med 28 augusti till och med 4 september.
Biljettpriser från 90 till 900 beroende på konsert och plats.
Fri entré till alla seminarierna.

Se hela festivalprogrammet på hemsidan www.balticseafestival.com

Berwaldhallen är ett konserthus på Östermalm i Stockholm i hörnet Dag Hammarskjölds väg och Oxenstiernsgatan, uppkallad efter Franz Berwald. Berwaldhallen är hemmascen för Sveriges Radios symfoniorkester och Radiokören. Konserthuschef är Helena Wessman.

Datum / Tid

söndag, 28 augusti 2016 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Berwaldhallen

Karta (Google)

Typ

Festival

Kostnad

från 90 till 900 kronor

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad