Menu

Dungen: The Adventures of Prince Achmed, 3 maj

Stockholm

Bio Victor, Filmhuset
lördag, 3 maj 2014 kl:18:00

Dungen spelar nyskriven musik till The Adventures of Prince Achmed (Die Abenteuer des Prinzen Achmed).


För att rädda sin syster från den onde och mäktige trollkarlen beger sig prins Achmed, son till kalifen av Bagdad, ut på ett äventyr som tar honom världen runt. Lotte Reinigers romantiska och uppfinningsrika tolkning av Tusen och en natt är inte bara den äldsta bevarade animerade långfilmen utan även en av de allra bästa. De minutiöst utklippta detaljer i siluetterna som användes för att ge filmen dess unika utseende gjordes alla för hand, och det tog tre år att färdigställa filmen. I samband med restaureringen 1999 fick filmen tillbaka sina originalfärger och vi kan därför visa den tintad â?? och tonsatt av Dungen!


Regi: Lotte Reiniger, 1926, Tyskland, 1 tim 12 min, engelska mellantexter, tillåten från 15 år.


Dungen är ett rockband med rötterna i den svenska myllan, influerade av allt från folkmusik till hiphop och 60-talspsykedelia. Deras melodiösa, bitterljuva och svängiga musik, uppbyggd av gitarr, klaviaturer, fiol, flöjt, bas och trummor, pendlar mellan lugn och hårdhet, in och ut ur olika genrer. Dungen har gett ut ett tiotal skivor sedan slutet av 90-talet, till exempel â?Stadsvandringarâ? och â?Ta det lugntâ?, och som ett av Sveriges bästa liveband har de turnerat över hela världen.


Konserten är en del av serien Sounds of Silence och genomförs med stöd av Statens musikverk.


Roxy är en av Sveriges äldsta och snyggaste biografer. Bion fyllde 100 år 2013, och är still going strong. Munblåsta glaslampetter, träpaneler i ädelträ, sammetsridå i rött och grönt är detaljer som bidrar till att lyfta ditt biografbesök. Vår moderna och strama salong 2 är helt inredd i gråskala, förutom den lila sammetsridån. Den är en av de intimaste biosalonger du sett. Du hamnar nära duken, och nära de andra biobesökarna. Den inbjuder till nya möten och samtal

Datum / Tid

lördag, 3 maj 2014 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Bio Victor, Filmhuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 900

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad