Menu

Anna Järvinen: Den röda bokstaven, 24 augusti

Stockholm

Bio Victor, Filmhuset
söndag, 24 augusti 2014 kl:18:00

Anna Järvinen spelar nyskriven musik till Den röda bokstaven (The Scarlet Letter).


Nathaniel Hawthornes 1800-talsroman om en ung kvinna som föder ett oäkta barn och tvingas bära ett rött A (som i â?adulteryâ?) var en het potatis långt in på 1920-talet. Filmstjärnan Lillian Gish drev en hård kampanj för att den skulle försvinna från listan över böcker som var förbjudna att filmatisera â?? och Victor Sjöström, som efter en rad internationella framgånger med svenska filmer flyttat till Hollywood, fick uppdraget att regissera. Gish och Lars Hanson är strålande som Hester och hennes älskare i denna gripande film som Sjöström själv ansåg var hans bästa.


Regi: Victor Sjöström, 1926, USA, 1 tim 38 min, engelska mellantexter, tillåten från 15 år.


Anna Järvinen frontade på 90- och 00-talet popbandet Granada men fick sitt stora genombrott när hon 2007 debuterade som soloartist med albumet â?Jag fick feelingâ?. Järvinens poetiska texter och luftiga, melankoliska melodier har hyllats som få svenska artister de senaste åren. Det har hittills blivit tre album och Järvinen har även hunnit med att tävla i Melodifestivalen och tolka Marie Antoinette på Drottningholms slottsteater. Det här är första gången hon komponerar för film.


Konserten är en del av serien Sounds of Silence och genomförs med stöd av Statens musikverk.


Roxy är en av Sveriges äldsta och snyggaste biografer. Bion fyllde 100 år 2013, och är still going strong. Munblåsta glaslampetter, träpaneler i ädelträ, sammetsridå i rött och grönt är detaljer som bidrar till att lyfta ditt biografbesök. Vår moderna och strama salong 2 är helt inredd i gråskala, förutom den lila sammetsridån. Den är en av de intimaste biosalonger du sett. Du hamnar nära duken, och nära de andra biobesökarna. Den inbjuder till nya möten och samtal

Datum / Tid

söndag, 24 augusti 2014 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Bio Victor, Filmhuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 900

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad