Menu

bob hund: Mannen med filmkameran, 12 september

Stockholm

Bio Victor, Filmhuset
fredag, 12 september 2014 kl:18:00

bob hund spelar nyskriven musik till Mannen med filmkameran (Tjelovek s kino-apparatom).


Staden vaknar sakta ur sin slummer, affärer och fabriker öppnar och steg för steg eskalerar tempot. Mannen med filmkameran är från första stund på plats och dokumenterar vardagens puls â?? det är hans dagbok vi ser. Dziga Vertovs metafilmiska stadssymfoni är en hyllning till filmmediet och ett av de främsta exemplen på den inflytelserika sovjetiska montageklippningen. Det är också en av de absolut bästa dokumentärer som har gjorts.


Regi: Dziga Vertov, 1929, Sovjetunionen, 1 tim 17 min, engelska mellantexter, tillåten från 15 år.


bob hund är ett av Sveriges mest kända band. Sedan starten 1991 har de radat upp klassiska poplåtar i â?dur och moll, signatur och rock â??nâ?? rollâ? â?? men häromåret sålde de sina instrument och började om. Att komponera för och spela till stumfilm på Cinemateket är ett led i den utvecklingen, samtidigt som EP:n â?Stumfilmâ? 2010 visar att bob hund även tidigare haft denna konstform i tankarna. Flera av medlemmarna i bandet har skrivit musik för film förut, men det här är första gången bob hund gör det som band.


Konserten är en del av serien Sounds of Silence och genomförs med stöd av Statens musikverk.


Roxy är en av Sveriges äldsta och snyggaste biografer. Bion fyllde 100 år 2013, och är still going strong. Munblåsta glaslampetter, träpaneler i ädelträ, sammetsridå i rött och grönt är detaljer som bidrar till att lyfta ditt biografbesök. Vår moderna och strama salong 2 är helt inredd i gråskala, förutom den lila sammetsridån. Den är en av de intimaste biosalonger du sett. Du hamnar nära duken, och nära de andra biobesökarna. Den inbjuder till nya möten och samtal

Datum / Tid

fredag, 12 september 2014 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Bio Victor, Filmhuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 900

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad