Menu

Elizabeth Taylor + Vem är rädd ..., 24 feb 18.00

Stockholm

Bio Victor, Filmhuset
onsdag, 24 februari 2016 kl:18:00

Elizabeth Taylor – ett offentligt privatliv


Elizabeth Taylor var en av 1900-talets mest kända personer och hennes privatliv och karriär ständiga följetonger i pressen. Den brittiska sociologiforskaren Ellis Cashmore ger i februari ut boken Elizabeth Taylor – A Private Life for Public Consumption. Han kommer i samband med det till Filmhuset för att föreläsa om Taylor och den kändiskultur som uppstod kring henne. Efteråt visar vi Vem är rädd för Virginia Woolf?. Föreläsningen är på engelska och pågår ungefär 45 minuter. Biljetten gäller till både föreläsning och film.


Vem är rädd för Virginia Woolf?


Äkta makarna Elizabeth Taylor och Richard Burton spelar äkta par som ägnar en kväll åt att förolämpa varandra, medan makens yngre kollega och fru är på besök. Mike Nichols filmatisering av Edward Albees pjäs nominerades till 13 Oscars och vann fem.


Originaltitel: Who’s Afraid of Virginia Woolf?, regi: Mike Nichols, skådespelare: Elizabeth
Taylor, Richard Burton, George Segal, Sandy Dennis, 1966, USA, 35 mm (PC), 2 tim 11 min,
engelska, utan text, tillåten från 15 år


För mer info, besök www.cinemateket.se


Roxy är en av Sveriges äldsta och snyggaste biografer. Bion fyllde 100 år 2013, och är still going strong. Munblåsta glaslampetter, träpaneler i ädelträ, sammetsridå i rött och grönt är detaljer som bidrar till att lyfta ditt biografbesök. Vår moderna och strama salong 2 är helt inredd i gråskala, förutom den lila sammetsridån. Den är en av de intimaste biosalonger du sett. Du hamnar nära duken, och nära de andra biobesökarna. Den inbjuder till nya möten och samtal

Datum / Tid

onsdag, 24 februari 2016 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Bio Victor, Filmhuset

Karta (Google)

Typ

Föreläsning

Kostnad

0kr - 70

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad