Menu

Arja Saijonmaa

Stockholm

Blidösundsbåten
tisdag, 14 juli 2015 kl:18:30

Följ med Musikbåten Blidösund på en härlig kvällskryssning! Färden går oftast ut mot Vaxholm på hemliga vägar eller också kanske vi tar en sväng ner i Skurusundet. Det händer även att Blidösund rundar Södermalm och går in i Mälaren för att passera Drottningholms Slott och vända åter genom Hammarbyslussen till Skeppsbron där kryssningen alltid avslutas klockan 22.15. Artisterna uppträder i Blidösunds aktersalong i två set, så oavsett om du äter på första eller andra dukningen finns alltid möjlighet att se artisterna.

Arja Saijonmaa
Hon har spelat in ett nytt album efter 15 års tystnad och kommer nu för första gången till Musikbåten Blidösund!
”Dig har jag kär… min svenska sångbok”, är 13 sånger om livet och smärtan. Ensamhet och längtan. Minnen och saknaden. Glädjen och lyckan. Hösten och våren. Och framför allt sommaren: de ljuva nätternas, de milda vindarnas och de doftande blommornas yra och eufori och som bonus förstås ”Jag vill tacka livet” och ”Högt över havet” som är Arjas största sånger i en helt ny musikalisk tappning.
Arja har skrivit själv texten till singeln som släpptes först. Det är hennes första egna sångtext och heter: ”Min ensamhet”.
Trogen sig själv har hon lyft fram sånger som tilltalat hennes hjärta. Sånger med innehåll både textmässigt och melodiskt.?-Sånger jag sjunger ska ha substans, något att ta tag i, ord som sticker, något att kunna förmedla, gestalta, ge en tolkning. Det är melodin och den goda texten som bär musiken. Nu vill jag hylla den svenska visan, de stora klassikerna, den stora berättelsen, den underbara lyriken och de tidlösa melodierna, säger Arja.
Inte högt över havet, men väl ut på sjön med denna stora artist!
Möjlighet till mat: Beroende på vilken biljettyp du väljer finns det olika möjlighet till att äta något under båtturen.

Avgång: 18.30 (ombordstigning 17.50)
Från: Skeppsbron nedanför Slottet
Åter: 22.15
Köp biljett: http://burl.nu/kbozou

Stolta, okuvliga s/s Blidösund! Fartyget som idag är den självklara symbolen för ångbåtsmusik på Stockholms vatten var för över 100 år sedan en envis befolknings dröm om en egen båt…

Utan Blidösundsbornas höga krav på kommunikationer till och från Stockholm hade Blidösund aldrig sett dagens ljus. Men när väl sommargästerna sökte sig allt längre ut i skärgården ökade kraven på möjligheterna att ta sig till trakten kring Blidö.

Datum / Tid

tisdag, 14 juli 2015 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Blidösundsbåten

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

http://burl.nu/kbozou

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad