Menu

Julbordskryssning Med S/s Blidösund 2015

Stockholm

Blidösundsbolaget
måndag, 30 november 2015 kl:15:00

Ångfartyget Blidösund är originalet bland Stockholms julkryssningsfartyg. Redan 1981 inledde vi traditionen att erbjuda jullunchkryssningar från vår kajplats nedanför Slottet på Skeppsbron i Stockholm. Kombinationen med en varm ångbåt i vinterkylan blev snabbt populär och julluncherna kompletterades snart med både eftermiddags- och kvällsturer.
Det exklusiva med Blidösund är lugnet ombord som kommer sig utav både ångmaskinen och det begränsade antal gäster vi välkomnar ombord på varje tur. Lägg till det — ett besök i maskinrummet där maskinisten och koleldaren stolt visar ånganläggningen från 1911.
På Blidösunds hemlagade julbord finns allt som hör en skärgårdsjul till. Här finns den lagrade kryddströmmingen, Furusundslådan, den rimmade julgäddan och havtornssåsen till risgrynsgröten. Från Dalarö kommer ankarstocken och från Collins i Norrtälje har vi hämtat kryddosten. Det brungräddade Roslagknäcket kommer från Edsbro kvarn. Helt egen är vår julsenap och kallskänkans chokladkonfekt.

Lokal: Blidösundsbolaget

Blidösundsbolaget är ett rederi som driver färjetrafik i Stockholms norra skärgård med fartygen S/S Blidösund, M/S Sjögull och M/S Sjöbris. Bolaget har även driften av Waxholmsbolagets paradbåtar S/S Norrskär, S/S Storskär, M/S Västan. Isgående M/S Vindöga och även Djurgårdsfärjorna.

Datum / Tid

måndag, 30 november 2015 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Blidösundsbolaget

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150 - 645

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad