Menu

Mer information

    

Förr i världen var himmelen blå

Stockholm

Boulevardteatern
lördag, 1 oktober 2016 kl:19:00

Förr i världen var himmelen blå är en musikteaterföreställning av och med Ellinore Eriksson. Föreställningen är baserad på sånger och texter av Barbro Hörberg som i år är aktuell med att ha blivit invald i Swedish Music Hall of Fame. Dessutom är det 40 år sedan hon gick bort alldeles för ung i bröstcancer.

Ellinore Eriksson, 23 år, står ensam på scenen, agerar och framträder med sång och gitarr. Föreställningen spelades på Boulevardteatern i april och kommer nu tillbaka. Den har även tidigare spelats i Strängnäs, Eskilstuna, Nyköping och fått mycket fin kritik. Ellinore har erfarenhet som trubadur, vissångerska och har framträtt i många olika sammanhang. Hon har deltagit i TV4:s Körslaget, placerat sig 2:a i SM för gatumusikanter, studerat teater och arbetat med flertalet scenproduktioner inom revy och musikal.

Föreställningen, med ett nyskrivet manus, utgår från Barbro Hörbergs sånger och texter och tar upp funderingar om nutiden, Barbros samtid och hur det ofta flyter samman. Att de mänskliga bryderierna och glädjestunderna förenar oss, oavsett i vilken tid vi lever. Allt inramat av ett nostalgiskt scenrum som rymmer både kobratelefon, platåskor och LP-skivor. Barbro Hörberg var banbrytande som kvinnlig visdiktare i en mansdominerad samtid, hennes texter rymmer mycket underfundig, svart humor och stort vemod. Trots att hennes egen röst tystnade 1976 är sångerna tidlösa och skulle kunna vara skrivna idag.

Besök http://www.ellinoreeriksson.se för mer information.

Facebook-sida: https://www.facebook.com/Ellinore-Eriksson-Trubadur-Sång-Underhållning-244292272311974/

Medverkande Ellinore Eriksson

Spellängd: 1, 30 tim utan paus

Boulevardteatern startade 1984 på Götgatan 73 på Södermalm i Stockholm av Tidningsteatern. Lokalen är en ombyggd biograf - Söderbio. Teatern invigdes den 10 januari 1985 med en nyskriven pjäs av Michael Segerström Teaterterroristerna, som handlade om en liten teatergrupp i svårigheter som börjar tvivla på sitt eget existensberättigande, man har sedan starten gjort ett tjugotal uppsättningar, bland andra Revisorn, Onkel Vanja och Den Girige. På hösten 2002 spelades Clownen luktar bensin.

Datum / Tid

lördag, 1 oktober 2016 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Boulevardteatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

160kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad