Menu

Aftonrodnad – Sånger som blossar och berör

Stockholm

Boulevardteatern
lördag, 10 juni 2017 kl:19:00

Aftonrodnad – Sånger som blossar och berör

Gästspel med Cecilia Thorngren

Normöverskridande, fri och obunden. Cecilia Thorngren är artisten som fortsätter att fascinera.

”Jag gillade det där soundet direkt: rakt, med små gester, personligt utan att ställa sig framför musiken. Det är den där mörka sältan i rösten och förmågan att vara ett med både text och musik som är så lockande.”

Thomas Lindahl, kompositör

”Vilken teater hugger henne först till en stor musikalroll.”

Aftonbladet

”Jag upplever Cecilia som normöverskridande, i dagens sökande efter den passande målgruppen, så till vida att hon inte på något sätt är ålders- eller gruppfixerad. Cecilia jobbar dessutom med musiker och artister, i olika åldrar och med olika bakgrund, t.ex. Eldkvarns Claes von Heijne och Tony Thorén (Cecilia har också sjungit med Eldkvarn). ”

Thomas Wihlman, Tidningen Kulturen

Cecilia Thorngren är skådespelerskan och sångerskan, som med sin kraftfulla röst, originella tolkningar och humoristiska iakttagelser har dragit fulla hus både i hemstaden Stockholm och runt om i landet. Nu senast på Scalateatern samt på Victoriateatern i Malmö.

Hon har genomfört flera olika gästspel – senast i mars – på Boulevardteatern och nu är det dags igen! Cecilias nya föreställning – Aftonrodnad – blandar sångnummer med humor och personliga betraktelser. Hon tolkar sånger som Zarah Leander, Monica Zetterlund och Anita Lindblom gjort kända samt bjuder på musik av kompositörer som John Holm, Leonard Cohen, Plura Jonsson, Åsa Jinder, Kajsa Grytt, Mikael Wiehe, Bob Dylan, Vladimir Vysotskij och Peter LeMarc.

Under hösten 2017 släpper Cecilia ett album – Svart katt – med material delvis från föreställningarna, delvis specialskrivet av Staffan Hellstrand och Peter LeMarc. Producent är Andreas Dahlbäck och med legendaren Kjell Andersson som visionär och kreativ kraft.

Piano Claes von Heijne

Dragspel Erik Fridell

Kontrabas Olle Steinholtz

Foto Hasse Lindén

www.ceciliathorngren.se


Boulevardteatern startade 1984 på Götgatan 73 på Södermalm i Stockholm av Tidningsteatern. Lokalen är en ombyggd biograf - Söderbio. Teatern invigdes den 10 januari 1985 med en nyskriven pjäs av Michael Segerström Teaterterroristerna, som handlade om en liten teatergrupp i svårigheter som börjar tvivla på sitt eget existensberättigande, man har sedan starten gjort ett tjugotal uppsättningar, bland andra Revisorn, Onkel Vanja och Den Girige. På hösten 2002 spelades Clownen luktar bensin.

Datum / Tid

lördag, 10 juni 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Boulevardteatern

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad