Cecilia Thorngren - Hjärtats matroser

BoulevardteaternDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Sånger om städer och andra ställen

Gästspel med Cecilia Thorngren.

Nu gör hon det igen!

Cecilia har dragit fulla hus på stora och små scener och nu senast här på Boulevardteatern i september. Vi är därför väldigt glada att få tillbaka Cecilia för ett nytt gästspel! Den här gången med en tematiserad föreställning - Hjärtats matroser. Sånger från städer och andra ställen. Cecilia kommer att blanda sångnumren med personlig humor och några egna monologer.

Det blir sånger som Zarah Leander sjöng samt tolkningar av Bob Dylan (av bl.a. Mikael Wiehe), Kurt Weill, Leonard Cohen, Lars Forsell, Evert Taube, Fred Åkerström, Olle Adolphson och Hasse & Tage m.fl., samt sånger där Cecilia Thorngren har skrivit text till Tim Norells kompositioner. Tim Norell – kompositören bakom en lång rad svenska popklassiker till artister som Secret Service, Agneta Fältskog, Jerry Williams och Tommy Nilsson bland många andra – med två låtar till sin favoritsångerska Cecilia.

Föreställningens gästartist är legendaren på kontrabas- Jan Bumba Lindqvist.

Och Olle Adolphsons dotter Maja har bett Cecilia att tolka en av hennes absoluta, men sällan framförda, Olle-favoriter, ”Den sista da’n tillsammans”. ”Den borde göras av en kvinna som du!”, säger Maja.

Cecilia Thorngren är sångerska och utbildad skådespelare. Hon har haft egna shower på Mosebacke och Södra Teatern och på ett flertal Stockholmsscener och runt om i landet.

2014 uppträdde hon bland annat tillsammans med Eldkvarn på Södra Teatern samt i Norrköping och genomförde dessutom flera bejublade soaréer på Sjömansinstitutet. I år har hon redan dragit ett flertal fulla hus på Sjömansinstitutet och satt publikrekord på Teaterstudio Lederman med sångföreställningen Ljuva livet. Senast betvingande hon stockholmarna med en succéspelning på ett fullsatt Boulevardteatern.


Föreställningens längd ca 1,40 tim utan paus

Sång Cecilia Thorngren
Piano Claes von Heijne
Dragspel Erik Fridell

Gästartist Jan ”Bumba” Lindqvist

Boulevardteatern startade 1984 på Götgatan 73 på Södermalm i Stockholm av Tidningsteatern. Lokalen är en ombyggd biograf - Söderbio. Teatern invigdes den 10 januari 1985 med en nyskriven pjäs av Michael Segerström Teaterterroristerna, som handlade om en liten teatergrupp i svårigheter som börjar tvivla på sitt eget existensberättigande, man har sedan starten gjort ett tjugotal uppsättningar, bland andra Revisorn, Onkel Vanja och Den Girige. På hösten 2002 spelades Clownen luktar bensin.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-12-03 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: