Menu

Platåbergsvandring - Brunnhemsberget

Stockholm

Brunnhemsberget
söndag, 29 maj 2022 kl:10:00

Mat- och upplevelsevandring i det världsunika platåbergslandskapet.

Platåbergen har skapat förutsättningar för ett rikt kulturarv och värdefulla naturtyper. Bergen har länge varit betydelsefulla för människor som bott och verkat i området. Munkar och stenhuggare, sägner och folktro. Industrihistoria och en fascinerande natur - allt har skapat den identitet som förknippas med platåbergslandskapet.
2022 görs en serie vandringar i platåbergslandskapet tillsammans med lokala guideföretag och Platåbergens Geopark. Alla vandringarna har gemensamt att vi ger oss ut i ca 3 timmar och vid varje tillfälle får vi en härlig matupplevelse med lokal anknytning. Under vandringarna får vi också spännande kunskap om det unika platåbergslandskapet!

Vi följer med uppför Brunnhemsbergets vackra sluttning som nu exploderat i vårskrud, genom stiftreservatet Gullängen – finns det en skatt begravd här som namnet antyder? Vi fortsätter genom den vackra bokskogen och Niclas Fällström från Falbygdsresor kommer att guida oss i fågelsångens förtrollande värld. Vidare tar vi oss till Ruskella källa – en källa som varit väldigt viktig för både människor och djur. Under vandringen så avnjuter vi lokalproducerad mat från bygden.

Plats: Följ Botorpsvägen från Broddetorp och strax efter Gullängens reservatskylt ställer vi bilarna/cyklar på en husparkering.
Koordinater: 58.294374, 13.626270
Tid: kl.10 till ca kl 13.00
Eventuella allergier anmäls till Niclas Fällström: 0706745065

Vandringen är ca 4 kilometer. Vi följer stigar och grusvägar som är relativt lättgångna med viss stigning.
Hur krävande: 2 (skala 1-5 där 1 är platt och slät led till 5 där det är obanad stig, branta partier och svår kuperad terräng)
Toalett finns ej på platsen.

För frågor runt vandringen kontakta Niclas Fällström på 0706745065

Biljetter säljs på ticketmaster.se och hos Skövde Turistcenter 0500-446688.

Datum / Tid

söndag, 29 maj 2022 kl: 10:00

Plats

Stockholm, Brunnhemsberget

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad