Menu

The Felice Brothers

Stockholm

Bryggarsalen Restaurang & Konferens
torsdag, 6 november 2014 kl:20:30

The Felice Brothers är ett sammansvetsat folk-americana-rockâ??nâ??roll band från Catskill-bergen utanför New York.


Bröderna Ian, Simone och James växte upp vid Hudsonfloden, bara några mil från Woodstock där ikoner som Bob Dylan och The Band en gång hittat sin inspiration.


De drevs tidigt av samma typ av musa â?? söndagseftermiddagarna jammandes under bbq-cookouts i pappans trädgård.


Under 2006 så lämnade de bergen för storstaden, trängde in sig i en liten lägenhet i Brooklyn och började spela på New Yorks tunnelbanor för att få ihop till mat och hyra, men också för att bli bättre musiker. Med sig hade de även debutalbumet â??Through These Reigns and Goneâ?? som spelats in i ett hönshus och var lika grovhuggen och opolerad som efterföljaren â??Tonight at the Arizonaâ??.


Det distinkta skrangliga soundet hittade snabbt en publik, och framförallt efter att de turnerat ihop med Bright Eyes och framträtt på av en av Levon Helmâ??s â??Midight Rambleâ??-tillställningar senhösten 2007.


Under våren 2008 gavs nästa, självbetitlade, album ut via Team Love Records och ryktet om deras otämjda liveshower spred sig som en löpeld, mycket tack vare ett häftigt turnérande och några större festivalframträdanden som tex SxSW i Austin, Bonnaroo och Newport Folk Festival.


2009 gav sig bandet in i studion igen för att spela in Yonder is the Clock och även den efterföljdes även den av ett tufft turnéschema där de bland annat delade scen med Old Crow Medicine Show, Justin Townes Earle och the Dave Matthews Band.


Efterföljande Celebration, Florida gavs ut 2011 och var också sista skivan med Simone Felice bakom trummorna. Simone lämnade för att ge liv åt en solokarriär med the Duke & the King och sedemera även ett par finstämnda album under eget namn.


Nu är det återigen dags att ge sig ut på vägarna med nya skivan Favorite Waitress (Dualtone), gruppens femte fullängdare, i bagaget. Albumet som är den första som bandet spelat in i en riktigt studio har producerats av deras långvarande producent och samarbetspartner Jeremy Backofen, kom ut i juni 2014. Ian och James har nu fått sällskap av vännerna Greg Farley på fiol, Josh Rawson på bas och senaste tillskottet trummisen David Estebrook och kommer i November för första gången till Norden för några spelningar.


Ödet skulle visa sig vara Studiefrämjandet i Stockholm som år 2009 beslutade om ett övertagande av Brygghuset. Huset byggdes under 1 år om för den nya verksamheten inom folkbildning, samtidigt som Bryggarsalens historiska värden räddades till eftervärlden genom restaurering under inflytande av en varsam konservator.

Hösten 2010 hittade de första arrangörerna av konferenser, event och konserter till Bryggarsalen och tillströmningen har fortsatt öka varje år allteftersom ryktet om vår existens spridit sig. Det är med stolthet vi ser att kunder, arrangörer och deltagare gärna återkommer när de en gång varit hos oss

Datum / Tid

torsdag, 6 november 2014 kl: 20:30

Plats

Stockholm, Bryggarsalen Restaurang & Konferens

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

220kr - 295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad