Menu

Jolie Holland & Samantha Parton [US/CAN]

Stockholm

Bryggarsalen
onsdag, 29 augusti 2018 kl:20:00

‘Wildflower Blues’ är debutalbumet med Jolie Holland & Samantha Parton, men det är hela arton år sedan de först gjorde gemensam sak musikaliskt. Holland, som växte upp i Texas var en turnerande musiker redan som tonåring och efter att ha bosatt sig i San Francisco under 90-talet, hittade hon till slut norrut till Vancouver. Där träffade hon singer-songwritern Samanta Parton som då hade spenderat ett par år på vägarna och tagit intryck av musiken i södra USA. Tillsammans var de med och grundade stilbildande alt.country-bandet The Be Good Tanyas, men Jolie lämnade bandet redan i samband med debutalbumet (’Blue Horse’, 2001) och flyttade tillbaka till Kalifornien – medan Samantha fortsatte turnera med The Be Good Tanyas tills två svåra bilolyckor och efterföljande hälsoproblem satte stopp 2012. 


Ett par år senare, när Parton fortfarande kämpade med att komma tillbaka till ett normalt liv så började de återigen att skriva på musik tillsammans igen. När Samantha blev starkare så testade de det nya materialet med några mindre spelningar, och stärkta av mottagandet så gav de sig av till Portland för att spela in skivan med hjälp av Mike Coykendall (M. Ward, Old Joe Clarks) i dennes studio.


Albumets tio spår väver ihop influenser från jazz, blues, country, folk, rock och experimentlusta till deras egna sound och innehåller förutom deras egna sånger även ett par tolkningar av Bob Dylan och Townes van Zandt. Förutom de spritt skilda musikaliska influenserna så finns en djupt rotad intimitet i deras låtskrivande och de känslosamt ärliga texterna tar sig an både de mörka och ljusa stunderna i livet.


I augusti kommer de till Sverige för två datum med sitt band.


Ödet skulle visa sig vara Studiefrämjandet i Stockholm som år 2009 beslutade om ett övertagande av Brygghuset. Huset byggdes under 1 år om för den nya verksamheten inom folkbildning, samtidigt som Bryggarsalens historiska värden räddades till eftervärlden genom restaurering under inflytande av en varsam konservator.

Hösten 2010 hittade de första arrangörerna av konferenser, event och konserter till Bryggarsalen och tillströmningen har fortsatt öka varje år allteftersom ryktet om vår existens spridit sig. Det är med stolthet vi ser att kunder, arrangörer och deltagare gärna återkommer när de en gång varit hos oss

Datum / Tid

onsdag, 29 augusti 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Bryggarsalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250kr - 800

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad