Menu

Andrew Combs [US] | Stockholm

Stockholm

Bryggarsalen
söndag, 20 januari 2019 kl:20:00

Andrew Combs, en Dallas-fostrad sångare och låtskrivare som numera är bosatt i Nashville har en känsla för att kombinera smäktande, vintage country-pop med mer nutida Americana. 


På hans senaste EP, ‘5 Covers & A Song’, delar Combs med sig av fem tolkningar på låtar som gjort ett avtryck på honom på ett eller annat sätt genom åren - och avslutande ‘Expectations’ som skrivits tillsammans med Sarah Siskind. Covers på The Strokes och Radiohead är nostalgiska tillbakablickar till sitt själv-sökande tonårs-jag, medan Loudon Wainwright III’s ‘4x10’ representerar ett mer nutida perspektiv på rollen som pappa och gift man. Lucinda Williams och Blake Mills har inspirerat som låtskrivare, arrangörer och ordsmeder.


De två senaste fullängdarna ‘All These Dreams’ och ‘Canyons of my Mind’ har gett honom bredare internationell uppmärksamhet, och han har jämförts med bland andra Mickey Newbury, Glen Campbell, Townes Van Zandt och Harry Nilsson. Genom dessa båda album har den känsliga vagabonden som Combs tidigare gett uttryck för, nu fått sällskap av en mer jordad personlighet. En Combs som gradvis blivit mer bekväm i sitt skinn, och som nu också delar med sig av sina musikaliska influenser.??I Januari är han tillbaka i Skandinavien för en rad duo-spelningar.


Ödet skulle visa sig vara Studiefrämjandet i Stockholm som år 2009 beslutade om ett övertagande av Brygghuset. Huset byggdes under 1 år om för den nya verksamheten inom folkbildning, samtidigt som Bryggarsalens historiska värden räddades till eftervärlden genom restaurering under inflytande av en varsam konservator.

Hösten 2010 hittade de första arrangörerna av konferenser, event och konserter till Bryggarsalen och tillströmningen har fortsatt öka varje år allteftersom ryktet om vår existens spridit sig. Det är med stolthet vi ser att kunder, arrangörer och deltagare gärna återkommer när de en gång varit hos oss

Datum / Tid

söndag, 20 januari 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Bryggarsalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad