Nikki Lane [US] | Stockholm

BryggarsalenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Efter succén med senaste albumet ”Highway Queen” är Nikki Lane i färd med att spela in uppföljare, som förväntas släppas via New West Records (JD McPherson, The Nude Party, Robert Ellis) i början på nästa år. Nikki Lane är en modern countryrock-rebell och thrift-store country-fashion queen som de senaste tio åren dels setts som en stilikon för retrohillbilly-vågen. Både som. Artist och grundare av Second Hand-butiken High Class Hillbilly har hon varit en förgrundsfigur för den unga, hippa och inflytelserika musikscenen från East Nashville.


Nikki Lane älskar det enkla livet längs vägarna kring södern men också platser, kläder och melodier som åldrats med värdighet. De senaste året har hon och partnern Jonathan Tyler bosatt sig i en stuga bakom klassiska Austin-syltan Sam’s Town Point, en legendarisk men ganska hemlig Honky Tonk som funnits i över 30 år. Här arrangerar Lane och Tyler även sitt årliga party ”Where’s The Hideout?” under SXSW, en tillflykt för alla de som söker den genuina alternativa scenen och som de senaste åren bland annat bjudit på namn som Tony Joe White, White Denim, Sarah Klang, Texas Gentlemen och Erin Rae.


I höst återvänder Nikki Lane och hennes band till Europa med sin ohämmade blandning av självsäker  retro-country-pop och rå sydstatsblues. En sann vintage-country-rock-stjärna som är lika självklar för fans av unga LA-ikoner som Jenny Lewis och Lana Del Ray, som för dem som älskar rocklegender som Neil Young och Tom Petty.


Ödet skulle visa sig vara Studiefrämjandet i Stockholm som år 2009 beslutade om ett övertagande av Brygghuset. Huset byggdes under 1 år om för den nya verksamheten inom folkbildning, samtidigt som Bryggarsalens historiska värden räddades till eftervärlden genom restaurering under inflytande av en varsam konservator.

Hösten 2010 hittade de första arrangörerna av konferenser, event och konserter till Bryggarsalen och tillströmningen har fortsatt öka varje år allteftersom ryktet om vår existens spridit sig. Det är med stolthet vi ser att kunder, arrangörer och deltagare gärna återkommer när de en gång varit hos oss

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-06 20:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Nikki Lane

Nikki Lane, Right Time på Spotify

All or Nothin'

Right Time

Nikki Lane, Gone, Gone, Gone på Spotify

Walk of Shame

Gone, Gone, Gone

Nikki Lane, Love's on Fire på Spotify

All or Nothin'

Love's on Fire