Menu

Tyler Ramsey [US] | Stockholm

Stockholm

Bryggarsalen
tisdag, 5 november 2019 kl:20:00

Tyler Ramsey har tidigare varit en del av Band of Horses som låtskrivare och gitarrist, men har ändå hunnit med fyra album under eget namn. Han anslöt till bandet efter att ha öppnat för dem under en turné 2007 och var en del av bandet i tio år innan han hoppade av för att åter göra musik under sitt eget namn. Fjärde albumet ‘For the Morning’ är första sedan ‘The Valley Wind’ 2011, och väver ihop rock, country och folk till en egen slags Americana.


Ramsey hämtar inspiration från det frodiga och färgrika landskapet i bergen i trakterna kring hans hem utanför Asheville, NC. Albumet blev till i en händelserik period; han fick en dotter, flyttade ut på landet och kände ett starkt behov att ändra den riktning han var på väg, både som låtskrivare men också musiker. ‘For the Morning’ är en balansgång mellan bildspråket från en musiker på ständig turné och ett mer påkopplat hemmaliv där vandringar i bergen är en ny vardag. Albumet, som han producerat själv, ger gott om utrymme till hans fenomenala gitarrspelande, atmosfärisk pedal steel, piano och hans nästan sakrala stämma. Han tog hjälp av teknikern Kevin Ratterman (My Morning Jacket, Ray LaMontagne, Joan Shelley, Strand of Oaks) och Seth Kauffman (Floating Action, Jim James, Ray LaMontagne) för att spela in ett gäng demos som låg till grund för inspelningarna som senare räknar in en rad gästmusiker: Joan Shelley, Thad Cockrell och Molly Parden som körar på flera av spåren, Russ Paul på pedal steel, Nathan Salsburg och Gareth Liddiard från The Drones på gitarr.


‘A Dream of Home’, första singeln från albumet, skrevs under en Band of Horses-turné när han hade en dag ledigt, instängd i ett hotellrum utanför Nashville. Den bottnade i en längtan efter något annat, och frågan om det verkligen var hans dröm att turnera med bandet som så länge varit hans vardag. Skivan innehåller även spåret ‘Evening Country’, som är en uppdaterad, country-fierad version av ‘Evening Kitchen’ som han skrev för Horses till deras Grammy-nominerade album ’Infinite Arms’ (2010).


Ramsey kommer spendera största delen av 2019 på vägarna igen, som bland annat inneburit stopp på SxSW och Willie Nelson’s Luck Reunion, Mountain Jam och en solo-turné tillsammans med Strand of Oaks. I november är det äntligen dags för Europa och Skandinavien, när han och bandet kommer till vår del av världen på nytt. Under sitt eget namn den här gången.


Ödet skulle visa sig vara Studiefrämjandet i Stockholm som år 2009 beslutade om ett övertagande av Brygghuset. Huset byggdes under 1 år om för den nya verksamheten inom folkbildning, samtidigt som Bryggarsalens historiska värden räddades till eftervärlden genom restaurering under inflytande av en varsam konservator.

Hösten 2010 hittade de första arrangörerna av konferenser, event och konserter till Bryggarsalen och tillströmningen har fortsatt öka varje år allteftersom ryktet om vår existens spridit sig. Det är med stolthet vi ser att kunder, arrangörer och deltagare gärna återkommer när de en gång varit hos oss

Datum / Tid

tisdag, 5 november 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Bryggarsalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad